AKTUELNO

'Silovao me je svakog vikenda, a onda je došao sa jednim čovekom... To što se dalje desilo, progoniće me dok sam živa.'

Strašan slučaj pedofilije potresao je javnost, kada je devojka stara 22 godine rešila da izađe u javnost sa pričom o silovanju i torturi koju je nad njom sprovodio otac njenog očuha.

Šarlota Vejd (22) iz grada Beri u Velsu, imala je samo pet godina kada je Rejmond Hodžs (73), otac njenog očuha, počeo da je seksualno zlostavlja. Međutim, ono najstrašnije je usledilo u periodu od njene 7 do 12 godine, kada je zbog toga što je ostala trudna, Hodžs izvršio nad njenim telom monstrouzni improvizovani abortus u kučnoj varijanti.

Kako je rekla, Hodžs je živeo Sautendu na moru, ali je dolazio svakog meseca na par nedelja u kuću gde je živela sa roditeljima.

- Volela sam ga kao da mi je pravi deda, uvek mi je donosio čokoladu tokom poseta. Međutim, tog dana, 2002. godine, bio je drugačiji. Pitao me je da li znam da se ljubim, a kada sam mu odgovorila da ne znam, poljubio me je, nakon čega je rekao da je to naša tajna. Od tada je to počeo stalno da radi kad god smo ostajali sami. Imala sam samo pet godina - rekla je Šarlota u svojoj ispovesti za medije.

Iduće 2003. godine, Hodžis se preselio u Beri, da bi im bio bliže, i tu već počinje ozbiljnije da seksualno napada bespomoćnu Šarlotu.

- Svaki vikend sam provodila kod njega. Osećala sam se bolesno, terao me je da ga dodirujem po intimnim delovima dok je on dodirivao moje. Pretio je da će mi povrediti braću ako progovorim o onome što mi radi. Bila sam očajna u želji da ih zaštitim, zbog čega sam ćutala. Godinu dana kasnije, kada sam imala sedam godina, odveo me je u svoj stan, gurnuo na pod dnevne sobe i silovao me je. Bol je bio nepodnošljiv, a on mi je rekao da odrasli ljudi to rade. Nakon toga, kupio mi je slatkiše u prodavnici kao da se ništa nije dogodilo. Osećala sam se kao u zamci - rekla je ona, dodajući da je sledeće godine počeo da snima silovanja.

Kada bi pokušala da ga odbije, Hodžs bi je batinama i nasiljem terao na polni odnos, šutirajući je u stomak, a jednom prilikom joj je ispekao ruku tako što ju je prislonio na vruć čajnik. Ipak, ono što je doživela sa 12 godina od oca svog očuha, nadmašilo je sve dotadašnje monstrouzne i bezumne činove silovanja.

2009. godine imala sam 12 godina i menstruacija mi je kasnila dva meseca. Deda me je toliko redovno zlostavljao da je primetio i prislilio me da uradim tekst na trudnoću. Nije mi dozvolio da vidim rezultate i nije o tome govorio nekoliko nedelja. Tada se, dok sam bila u njegovom stanu, pojavio jedan njegov prijatelj. Odjednom, gurnuo me je na pod, mislio sam da će me silovati. Tada se pojavio moj deda, a ono što se dalje desilo, progoniće me zauvek. Osećala sam da ću umreti od bolova. Nakon što je završio rekao mi je da više neću biti trudna, a onda me je ostavio da krvarim na podu - rekla je Šarlota, dodajući da ju je nakon toga redovno silovao svakog vikenda u naredne dve godine.

Silovanja su prestala kada je ona postala tinejdžerka, a uporedo sa time i njena majka se posvađala sa monstruoznim silovateljem i pedofilom od njenog dede.

- Čak i kada je otišao, nisam se osećala sigurno. Pretrpela sam fizičke i psihičke traume, čak sam se i sammopovređivala. Pokušala sam čak i da se ubijem nekoliko puta. Tada sam shvatila da on mora da odgovara za ono što mi je učinio - izjavila je Šarlota, koji je Hodžisa prijavila 2016. godine, nakon čega je protiv njega podignuta optužnica po čak 24 tačke.

Foto: Pixabay.com

Hodžs je negirao optužnice, tražeći da se Šarlota i on suoče na suđenju. Međutim, u suđenju koje je trajalo dve nedelje, bio je osuđen po svim tačkama i dobio je kaznu od 25 godina zatvora, a upisan je i u registar seksualnih predatora.

- Moj bolesni deda me je lišio srećnog odrastanja i detinjstva, ali mu neću dozvoliti da mi uništi i budućnost - rekla je ona za medije na kraju suđenja.

#Deda

#Silovanje

'