AKTUELNO

Francuski građanski pokret "Žuti prsluci" zabeležio je u subotu najslabiji odživ građana na protestima od početka mobilizacije tog pokreta polovinom novembra, prenela je danas televizija BFMTV i dodala da se 21. subote zaredom okupilo 22.300 ljudi.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je kasno sinoć da je na teritoriji cele Francuske bilo 22.300 ljudi od kojih u Parizu oko 3.500. Prethodne subote je bilo 33.700 ljudi, od kojih 4.000 u Parizu, a prvog dana protesta 17. novembra 282.000 ljudi.

Taj broj okupljenih osporova pokret "Žutih prsluka" koji obično navede veći broj okupljenih.

Francuska vlada će ove nedelje predstaviti prve zaključke velike nacionalne debate pokrenute kako bi se rešila kriza sa protestima.

Predsednik Emanuel Makron bi uskoro trebalo da saopšti kakve će mere preduzeti posle zaključaka debate.

Apolitički pokret "Žuti prsluci" protestuje od 17. novembra protiv opšte politike predsednika Emanuela Makrona. Protesti čiji broj svake subote varira, ne jenjavaju uprkos ustupcima vlasti i Makronovoj velikoj nacionalnoj debati koju je pokrenuo da bi rešio krizu.

Protesti pokreta "Žuti prsluci" smatraju se najvećom krizom s kojom se suočava centristički predsednik Makron od dolaska na vlast u maju 2017. godine.odsto struje u Venecueli.

Prema njegovim rečima, hakeri su ubacili virus u sistem električne mreže.

Gvaido i stručnjaci smatraju da su nedavni problemi sa snabdevanjem struje nastali zbog lošeg održavanja infrastrukture i nedostatka investicija zbog duboke ekonomske i političke krize koja pogađa Venecuelu.

#Francuska

#Protest

'