AKTUELNO

Britanski poslanici izglasali su predlog prema kojem premijerka Tereza Mej treba da traži odlaganje Bregzita kako bi se izbegla svaka mogućnost da Velika Britanija do postavljenog roka, 12. aprila, iz EU izađe bez dogovora.

Britanska premijerka Tereza Mej imala je konstruktivne razgovore s liderom opozicione Laburističke partije Džeremijem Korbinom o tome kako da se izađe iz ćorsokaka u koji je zapao Bregzit, i obe strane su pokazale visok nivo fleksibilnosti, saopšteno je iz kabineta premijerke.

Dodaje se i da je "postignut dogovor oko programa daljeg rada kako bi se osigurala radna mesta i bezbednost britanskim građanima".

Pošto tri puta nije uspela da dobije podršku parlamenta za sporazum koji je ispregovarala sa EU, Mejova je dramatično promenila priču juče kada je rekla da će ponovo tražiti odlaganje Bregzita i razgovarati sa liderom laburista Džeremijem Korbinom kako bi pronašli kompromis.

Foto: Tanjug

Korbin je rekao da je pozdravio želju premijerke za postizanje kompromisa kojim bi se rešio ćorsokak s Bregzitom. Britanski poslanici tri puta su odbacili sporazum o izlasku Velike Britanije iz EU koji je ispregovarala Tereza Mej zbog čega je preostalih 27 članica EU odložilo njen odlazak iz evropskog bloka do 12. aprila, do kada treba da odobre plan ili predstave nov.

#Bregzit

#Tereza Mej

'