AKTUELNO

Malezijski sud je danas osudio Vijetnamku Ti Huong na tri godine zatvora, nakon što je priznala krivicu da je 2017. godine polubrat severnokorejskog lidera Kim Džong Una, Kim Džong Namu nanela povrede opasnim oružjem.

Njen advokat je rekao da se nada da će ona biti puštena u prvoj nedelji maja posle izdržavanja dvogodišnje kazne zatvora preneo je AP.

Ambasador Vijetnama u Maleziji je zahvalio malezijskoj vladi i državnom tužiocu, a optužena Huong je zahvalila malezijskoj i vijetnamskoj vladi i državnom tužiocu, i rekla da će kada se vrati u Vijetnam biti pevačica ili glumica.

Huong je 2017. godine bila optužena za ubistvo, Kim Džong Nama nervnim gasom na aerodromskom terminalu u Kuala Lumpuru, ali je kasnije sud utvrdio da je kriva za slučajno izazivanje povreda , za koje je zaprećena maksimalna kazna do deset godina zatvora.

Kim Jong-Nam je umro na aerodromu u Kuala Lumpuru 17. februara 2017.godine godine, nakon što su ga dve žene Siti Ajša i Don Ti Hong poprskale nervnim otrovom po licu. Obe su tvrdile da nisu krive i da su mislile da učestvuju u snimanju šaljive televizijske emisije.

#Kim Džong Un

#Ubistvo

'