AKTUELNO

Britanska premijerka Tereza Mej poručila je poslanicima da večeras glasaju za sporazum o Bregzitu koji je dogovorila s EU ili rizikuju da Velika Britanija ostane u EU.

Mej je pozvala poslanike da "demokratiju stave ispred stranačkih podela ili ličnih ambicija", dok se očekuje da će brojni evroskeptici u njenoj Konzervativnoj stranci i opozicioni parlamentarci glasati protiv sporazuma.

- Stvar je jasna, ovaj dom već je glasao protiv dogovora - rekla je u parlamentu koji treba kasnije danas da se izjasni o sporazumu. Ako joj parlament opet kaže "ne", Mej je obećala da će u sredu dati na glasanje odluku o izlasku iz Unije bez dogovora, preneo je Index.hr.

- Mislim da svi treba da znaju, oni koji žele da do Bregzita dođe, da rizikuju da Bregzita uopšte ne bude ako večeras ne izglasamo ovaj sporazum - istakla je premijerka.

Mej je susret sa svojim konzervativnim poslanicima uoči glasanja o sporazumu nazvala "dovoljno dobrim". Na pitanje je li sastanak prošao dobro, Mej je novinarima odgovorila "dovoljno". Konzervativni poslanici i ministri prisustvovali su sastanku nekoliko sati uoči glasanja parlamenta o izmenjenom sporazumu Mej i EU.

#Bregzit

#Tereza Mej

'