AKTUELNO

Žena je rodila sina na zadnjem sedištu muževljevog automobila, za vreme saobraćajne gužve, a on to uopšte nije primetio.

Sonal i Vik Vasta išli su na časove joge pre porađaja, verujući da će to Sonal doneti mir. I bili su u pravu.

- Na časovima mi je rečeno da odlučim gde želim da se porodim. Naravno, nikada nisam ni pomislila na automobil – kaže Sonal (35).

- Bila sam tako mirna da su mi babice rekle da ne dolazim u bolnicu. Čak ni moj muž nije verovao da imam trudove i nije zaustavio automobil. Vozili smo se glavnim putem i u sledećem trenutku sam držala bebu dečaka u rukama – dodaje ona.

I Sonal i Vik su rano izgubili očeve.

- To nas je sve vreme karakterisalo. Pupčana vrpca se obmotala oko bebinog vrata, ali sam ostala pribrana i presekla je. Lekar nas je navodio preko telefona. Ispred bolnice su nas dočekale babice - priča Sonal.

Beba Mian je njihovo prvo dete.

- Htela sam prirodni porađaj i naučila sam tehnike pravilnog disanja - tvrdi ona.

- Išla sam na kontrolu u bolnicu 30. novembra, ali su me poslali kući. Kasnije istog dana sam dobila trudove i vratila sam se u bolnicu, ali mi je babica rekla da sam suviše mirna za porodilju – dodaje ona.

- Rekla mi je da bih bila u mnogo jačim bolovima da su mi trudovi zaista toliko česti. Ispričala sam joj da vežbam jogu i meditaciju, a ona mi je uzvratila da spremim sebi kupku i nazovem je sat vremena kasnije. Ali, ja sam znala da je vreme, Zvala sam muža. Dve ulice dalje, Mian je već bio rođen – zaključuje ona.

Vik nije mogao da veruje da mu se žena porodila i da ništa nije čuo.

- Rodila sam sina i rekla Viku da zaustavi automobil. Nije bilo vrištanja, panike. Bila sam sasvim mirna – kaže Sonal.

Mian je bio savršeno zdrava beba.

- Još uvek ne mogu da verujem da sam sama rodila dete u kolima. Ne znam zašto sam bila tako mirna. To samo pokazuje da joga pomaže – navodi ona.

- Vik nije bio tako miran kada je dobio račun za čišćenje automobila. Rekla sam mu da sada ne možemo da prodamo kola. Puna su naših uspomena – dodaje ona.

#Porođaj

'