AKTUELNO

Gradovi na američkom Srednjem zapadu otvorili su danas skloništa za ugroženo stanovništvo, jer se tamo temperatura spustila na minus 18 Celzijusovih stepeni.

Regionalne vlade su zatvorile na stotine škola, a avioprevoznici su otkazali više od 1.000 letova, preneo je Rojters. Srednji zapad očekuju večeras najniže temepratuje koje će uz faktor vetra davati osećaj da je minus 46 stepeni na području Čikaga i severnog Ilinoisa, saopštila je Nacionalna meteorološka služba.

U Viskonsinu je prognozirano 60 centimetara snega, a u Ilinoisu 15 centimetara. Arktički vazduh doneo je rekordno niske temeperature od Dakote preko Mejna južno sve do Alabame i Džordžije. U Vašingtonu, Alabami i Misisipiju, takođe, se očekuje sneg, dok se u centralnim delovima Džordžije očekuje pet centimetara snega i ledena kiša.

Guverner Džordžije Brajan Kemp zatvorio je vladine kancelarije u 35 okruga kao i škole širom države. Delta er lajns Ink. sa sedištem u Atlanti otkazao je juče 170 letova na Hartsfild-Džekson međunarodnom aerodromu, a takođe, danas je otkazana i polovina letova na Midvej međunarodnom aerodromu u Čikagu.

#SAD

#Zima

'