AKTUELNO

Izraelska policija saopštila je danas da su njene antiterorističke snage uhapsile Palestinca osumnjičenog za ubistvo dva izraelska vojnika.

Policijski portparol Miki Rozenfeld je rekao da je u vreme hapšenja Asem Barguti bio naoružan automatskom puškom. Izraelske snage su organizovale veliku poteru za njim od oružanog napada 13. decembra na autobuskoj stanici na Zapadnoj obali.

Izraelske vlasti kažu da je 29-ogodišnji Barguti takođe umešan u napad u kome je stradalo izraelsko novorođenče prošlog meseca, preneo je AP.

Bargutijevog brata Salaha, osumnjičenog za taj napad, ubili su izraelski vojnici u pokušaju hapšenja u roku od nedelju dana.

On je ranio trudnu Izraelku koja se odmah posle napada prevremeno porodila, a beba je preminula.

Njihov maloletni brat Muhamed je uhapšen u subotu zbog umešanosti u napade čija su meta bili Izraelci, prenose izraelski mediji.

Porodica Asema Bargutija je navodno povezana s Hamasom i on je proveo 11 meseci u izraelskom zatvoru između ostalog zbog namere da otme vojnike.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu je pozdravio hapšenje, upozorivši da će "duga ruka Izraela dospeti do svih onih koji povređuju izraelske građane".

#Hapšenje

#Palestina

#Ubistvo

'