AKTUELNO

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je danas da mu je izabrani predsednik Brazila Žair Bolsonaro rekao da je pitanje "kada", a ne "da li" će ta zemlja premestiti u Jerusalim sedište svoje ambasade u Izraelu.

- Bolsonaro mi je rekao da je pitanje kada, a ne da li će premestiti ambasadu u Jerusalim - rekao je Netanijahu tokom sastanka lidera brazilske jervejske zajednice u Rio de Žaneiru.

Netanijahu, koji se sa Bolsonarom sastao u petak, rekao je da je izabrani predsednik Brazila prihvatio njegov poziv da poseti Izrael, najverovatnije u martu naredne godine.

Bolsonaro, koji će stupiti na dužnost 1. januara, rekao je da bi voleo da sledi potez američkog predsednika Donalda Trampa i premesti ambasadu, prenosi Rojters.

On se, međutim, suočio sa pritiskom brazilskog poljoprivrednog sektora da to ne učini. jer bi, tvrde, na taj način naneo štetu izvozu brazilske robe u arapske zemlje.

Nakon sastanka sa Netanijahuom, Boslonaro je rekao da su Brazilu "potrebni dobri saveznici, dobri prijatelji, dobra braća, poput Benjamina Netanijahua".

#Benjamin Netanijahu

#Brazil

'