AKTUELNO

Beba od šest meseci pronađena je živa kako pluta u jezeru u severozapadnom Misuriju nekoliko minuta nakon što je njen otac navodno priznao policiji da ju je udavio.

Policija je saopštila da je Džonatan Zikareli (28) u ponedjeljak ujutru ušao u policijsku stanicu Grinvud i rekao policajcima da je pokušao da utopi svoju ćerku.

Zikareli je navodno rekao istražiteljima da je izmislio plan za ubistvo 24 sata ranije jer je bio "pod stresom" za praznike i želeo je da olakša stvari svojoj supruzi.

Dva policajca su poslata na jezero i za nekoliko minuta i našli su devojčicu kako pluta licem u hladnoj vodi i koja je izgleda kao "lutka od porcelana", rekao je šef Greg Halgrimson.

Beba je brzo izvađena iz jezera i bila je u stanju šoka, ali policajac joj je brzo dao veštačko disanje, pa je počela da diše. Policajci su uklonili vlažnu odeću sa žrtve, a Halgrisom ju je umotao u majicu koju je skinuo sa sebe kako bi joj pomogao da što pre vrati toplotu.

Policija je procenila da je bila pod vodom oko pet do sedam minuta i rekla da je u njenim ustima bila trava, u očima blato, a voda u plućima. Beba je dovedena u bolnicu i lečila se zbog teške hipotermije, a sada je u dobrom stanju. Policajci kažu da je čudo da je još uvek živa.

Zikareli je optužen za napad, a tužilac je zatražio da se njegova kaucija odredi na 500.000 dolara. Zapovednik Eron Fordam rekao je da u "očevoj ispovesti" nije bilo nikakvih emocija.

#Beba

#SAD

'