AKTUELNO

Tuga!

Grčki glumac Spiros Fokas, zvezda filmova "Dragulj sa Nila" i "Rambo III", preminuo je u rehabilitacionom centru u Eleusinu, gde se lečio od prošlog leta, posle zdravstvenih problema, prenose svetski mediji.

Foto: Printscreen YouTube

Rodio se kao Spiros Andrutsopulos u Patrasu 17. avgusta 1937. godinePrvi put se pojavio u filmu Andreasa Lambrina "Krvavi sumrak" 1959. godine, kada je i prikazan na Filmskom festivalu u Kanu i bio je polazna tačka za njegovu međunarodnu karijeru.

Nakon što je završio dramsku školu Kostisa Mihalidisa, Spiros Fokas je otišao u Italiju, u studije Činećite, gde je iskoristio audicije i prilike koje su mu se pružile. Tako učestvuje u međunarodnim produkcijama, poput filmova "Pitanje vremena" Vinsentea Minelija i Roka i Lučina Viskontija i Katine Paksinu.

Tokom svoje filmske karijere, uspešno je glumio u preko 30 filmova, najviše u Italiji i Sjedinjenim Američkim Državama, a vredi napomenuti da je postao posebno poznat i voljen, i po nastupima u poznatim pozorištima u inostranstvu. Takođe je glumio i svojoj zemlji Grčkoj.Fokas je imao četiri braka, a biološku decu nije imao. Međutim, on je bio očuh ćerke svoje četvrte supruge Lilijan, sa kojom je bio u braku od 2013. godine.

Autor: Pink.rs