AKTUELNO

Poznati glumac Stiv Mekvin rođen je 24. marta 1930. godine u Bič Grouvu u Indijani.

Stiv se proslavio ulogama u avanturističkim filmovima, u kojima je tumačio uglavnom temperamentne i impulsivne muškarce, među kojima su filmovi poput: "Sinsinati Kid", "Afera Tomasa Krauna", "Pakleni toranj", kao i mnogi drugi.

Osim njegovih uloga, veliku pažnju medija tada prilačio je i njegov itekako buran život. Naime, njegov otac je, kako pišu strani mediji, nakon što je ostala u drugom stanju, je ostavio, a ona se odala poroku - alkoholu, te je brigu o detetu prepustila svojim roditeljima.

Kako se takođe pisalo, obožavao je svog ujaka Kloda, kod kog se preselio sa svojom bakom i dekom na farmu, a onda je, na zahtev svoje majke, kada je imao osam godina otišao u Indijanapolis.

Kao dečak, osim selidbi koje su bile neretke, Stiv je imao i zdravstvenih problema, a reč je o disleksiji, kako navode mediji. Zbog infekcije uha, on je u detinjstvu ostao delimično gluv. Uz sve to, novi partner njegove majke bio je, kako se kasnije saznaklo, veoma nasilan prema njemu.

Poznati glumac je sve više i više vremena provodio na ulici, kako bi pobegao od svog nasilnog očuha koji je u to vreme sve više i više prema njemu bio nasilan, te je tako došao u društvo kriminalca i članova uličnih bandi.

Da je loše društvo uzelo maha, govori činjenica da ga je policija uhvatila u krađi ratkapni sa automobila, koja ga je odmah odvela kući, te ga je i tom prilikom očuh istukao i bacio niz stepenice, kako se tada saznalo. Nakon ovoga, njegov očuh uspeo je da nagovori njegovu majku da ga upišu u srednju školu za problematične tinejdžere koja se nalazila u Kaliforniji. Nakon navršene 17 godine, Mekvin je ušao u američke marince, te je 1950. godine dobio časni otpust iz vojske.

Stiv je potom otišao u Njujork, gde se odlučuje da upipe studije glume od novčane naknade za veterane koju je dobio, a dodatni novac kako bi preživeo, zarađivao je na trkama motora. Prvi put se oženio 1956.godine i to koleginicom glumicom Neli Adams, sa kojom je dobio dvoje dece, sina Čada i ćerku Teri

Njegov talenat za glumu, tj. tadašnji potencijal, uočio je čuveni Frenk Sinatra, te mu je ponudio ulogu u filmu "Nikad tako malo" i to nakon što se posvađao sa svojim prijateljem kom je, kako se saznaje, bila namenjena ova uloga, Demijem Dejvisom Džuniorom.

Mekvin se nedugo nakon toga razveo, upao u buru ljubavnih problema, a kako je na kraju ostao sam, on je ubrzo otpočeo vezu sa Barbarom Minti, poznatom manekenkom, a ona je, kako su mnogi stekli utisak, neodoljivo je podsećala na njegovu bivšu suprugu Ali.

Venčali su se 1980. godine, a ubrzo nakon toga, Stiv je saznao da boluje od raka pluća. Preminuo je 7. novembra 1980. godine u 51. godini života.

Autor: N. Ž.