AKTUELNO

Glumac Robert de Niro ostvario je brojne zapažene uloge u kultnim ostvarenjima, a publika širom sveta ga obožava

Kao što je poznato, Robert de Niro je do sada više puta posetio Srbiju. Jednom je dolazio kao student, a potom je dva puta promovisao filmove. Prvo je promovisao „Kum 2“, a potom i hit ostvarenje „Njujork, Njujork“.

On je više puta govorio o svojoj prvoj poseti Srbje, kada je putovao auto-stopom.

Nisam imao para, pa sam zaustavljao kamione na putu. Hteo sam da stignem do Beograda. Jedan kamiondžija dovezao me je do glavnog trga u Nišu i tu me ostavio. Padala je kiša, smračilo se, a ja sam se našao sam u nepoznatom gradu, usred noći. Ipak, želeo sam da osetim kako pulsira život u Nišu. Nisam se osećao drugačijim od sveta oko sebe. Farmerke, majica, ranac na leđima, nešto para u džepu…“, pričao je on prenosi „Kurir“.

Foto: Tanjug AP/Vianney Le Caer/Invision/AP

Zaustavljao je ljude po ulici nadajući se da će ga neko razumeti, ali – slaba vajda sa znanjem engleskog jezika u tadašnjem Nišu. Onda je jedan prolaznik odgovorio: ‘O, jes’, i meni je laknulo. Rekao sam mu da tražim prenoćište, ali da to nikako ne bude u hotelu. Želim da vidim kako se kod vas živi, a u hotelima odsedaju stranci. On je odgovorio: ‘Okej, okej’, i pozvao me da pođem s njim. Odveo me je u neku manju ulicu, stigli smo u zgradu, u sasvim običan stan. Pojavili su se njegova žena i dvoje dece, pospani, tek ustali iz kreveta. ‘Ovo je moj stan, ovo su moja žena i deca. Možete prenoćiti kod nas, naći ćemo vam nešto da pojedete’, rekao mi je. Verovatno je na mom licu pročitao neku kombinaciju iznenađenja i zadovoljstva“, nastavio je glumac i dodao:

Foto: Tanjug AP/Joel C Ryan/Invision/AP

Bio sam dirnut. Nisam očekivao da će me potpuno nepoznati ljudi tako prihvatiti. Čovek mi je rekao da mogu da se osećam kao kod svoje kuće. Od tada je prošlo 10 godina, a ja se i dalje svega sećam do detalja.

De Niro je bio na FEST-u 1976. godine u Beogradu i tada je nastala fotografija na kojoj se vidi kako igra kolo. Kako su mediji prenosili, fotografija je nastala u Domu sindikata, a De Niro je zaigrao „Moravac“ nakon što ga je ponela atmosfera.

Autor: Pink.rs