AKTUELNO

Konačno odahnula!

Popularna američka glumica Sofija Vergara odnela je pobedu u sudskom sporu sa bivšim verenikom i biznismenom Nikom Loebom. Sud u Los Anđelesu odbio je poslednju žalbu bivšeg verenika poznate glumice, u kojoj je tražio da može bez njene dozvole da koristi zamrznute embrione koje su "stvorili" zajedno u doba dok su još bili zajedno.

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini/InvisionA

Naime, pre nego što su raskinuli, Sofija i Nik su zamrzli dva ženska embriona koja je trebalo da rodi surogat majka. Loeb je godinama insistirao da embrioni pripadnu njemu jer je hteo da se dete rodi i nakon raskida s glumicom. Kako mediji saznaju, par je dva zamrznuta oplođena embriona pre sedam godina "zaledio" u jednoj elitnoj medicinskoj klinici u Kaliforniji.

Loeb je i ranije izgubio pravnu bitku za starateljstvo nad njihovim zamrznutim embrionima. Žalbeni sud u Luizijani presudio u korist talentovane glumice, a njegovu tužbu su odbili, proglasili je "odvratnom" i rekli da smatraju da ona ismeva pravni sistem Luizijane. Pravna saga između bivših verenika datira još iz 2015. godine, kada je Loeb prvi put podigao tužbu protiv Sofije. Vergara je potom 2016. godine tužila Loeba i tražila od suda da donese odluku kako svaki njegov pokušaj dobijanja kontrole nad tim embrionima krši ugovor koji su oboje potpisali.

Foto: Instagram.com

Podsetimo, Sofija i Nik su pre sedam godina, kada su zamrznuli embrione, potpisali ugovor s reproduktivnim centrom na Beverli Hilsu, izjavivši da ni jedan od njih ne može da koristi embrione bez međusobnog pristanka. Par je bio u vezi od 2012. do 2014. godine. U novembru 2015. godine poznata Kolumbijka se udala za glumca Džoa Manganijela, s kojim je i dalje u srećnom braku.

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini/InvisionA

Autor: P.R.