AKTUELNO

Reper je zahvaljujući biznisu sa patikama podigao vrednost svog bogatstva i tako prestigao sve prethodnike!

Američki reper Kanje Vest povećao je vrednost svog bogatstva na 6,6 milijardi dolara i time postao najbogatiji Afroamerikanac u svetu.

Kanje se još prošle godine našao na listi najbogatijih, a tada je prema pisanju Magazina Forbs njegovo bogatstvo iznostilo 1,3 milijarde dolara.

Foto: Tanjug AP/Michael Wyke

Prema najnovijim informacijama, Kanje je postao najbogatiji Afroamerikanac na svetu, te je materijalno prestigao Oprah i njenih 3.5 milijardi dolara, Majkl Džordana sa 2,2 milijarde dolara i Roberta Džejms Smita koji poseduje 6,5 milojardi dolara.

Naime, Kanje vodi biznis patika i odeće “Yeezy” koji sada sarađuje sa kompanijama “Adidas AG” i “Gap Inc”, a vrednost se procenjuje na između 3,2 milijarde i 4,7 milijardi dolara. Kako je Kanje jedini vlasnik taj iznos se dodaje njegovoj neto vrednosti koja iznosi 1,9 milijardi dolara.

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini/InvisionAP

Vrednost nove saradnje brenda “Gap Inc” sa “Yeezy”, i odeće koja bi trebalo da stigne u prodavnice ovog leta, mogla bi da vredi čak 970 miliona dolara od ukupnog iznosa, izvestio je “Bloomberg” pozivajući se na procenu banke.

Po svemu sudeći, nakon problema u braku sa Kim Kardašijan, reper se ozbiljno posvetio biznisu.

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini/InvisionAP

Autor: M.M.

#Kanje Omari Vest | Kanye Omari West