AKTUELNO

Kraljica lepote se odlično krila u toj ulozi!

Mis Oahake 2018. godine Laura Mojica Romero (25) koja je pobedila na lokalnom takmičenju lepote bi mogla da se suoči sa 50 godina zatvora, ukoliko bude osuđena za krivično delo otmice.

Lepa "kraljica lepote" se suočava sa potencijalnom kaznom od 50 godina iza rešetaka zbog svoje navodne umešanosti u organizovanu kriminalnu grupu za otmice u Meksiku.

Državni tužioc u Verakruzu je u ponedeljak, 15. februara, dao izjavu kojom potvrđuje hapšenje osam osumnjičenih, uključujući i Lauru, 11. februara ove godine.

U izjavi, Romero je opisana kao jedna od "osam navodnih članova kriminalne organizacije specijalizovane za otmicu".

Članovi bande takozvani Raul, Maria del Rosario, Ana Marta, Cezar Enrike, Dijego, Josiel i Luis Antonio, takođe su identifikovani od strane policije.

Foto: Instagram.com/lauumojica

Navodi se da grupa pripada kriminalnoj organizaciji koja je specijalizovana za izvođenje otmica u meksičkim državama Oahaka i Verakruz.

Osam navodnih otmičara biće zadržani u pritvoru naredna u dva meseca, dok se istraga nastavlja - rekao je tužilac.

Ako budu osuđeni, svaka osoba iz klana može se suočiti sa kaznom do 50 godina zatvora, što znači da će Laura imati 75 godina nakon puštanja na slobodu, ukoliko bude takav scenario.

Ona je pobedila na regionalnom takmičenju lepote Mis Oahake 2018. godine i učestvovala je na takmičenju Mis Meksiko 2019. godine.

U jednom intervjuu u januaru 2019. godine, Laura je opisala sebe kao "više odlepog lica" i rekla je da završila poslovne studije. Ona je takođe tada dodala da se bori protiv nasilja nad ženama.

Ne možemo stajati skrštenih ruku, moramo da iskorenimo nasilje nad ženama, putem kampanja i obrazovnih razgovora koji muškarce čine svesnim ovog problema - rekla je pre 3 godine.

Autor: M.M.

#Laura Mojica