AKTUELNO

On je bio njena najveća ljubav.

Kardiolog Hasnat Kan, nekadašnji ljubvnik princeze Dajane, kog je ona često opisivala kao svoju najveću životnu ljubav nakon 25 godina ćutanja osetio je potrebu da upozori na nepravdu za koju smatra da je učinjena Dajani.

Foto: Printscreen YouTube/ Timeline - World History Documentaries

Kan, koji je vezu sa princezom započeo 1995. godine, pre nego što je ona stavila tačku na brak sa princom Čarlsom, kaže da je Dajana tokom čuvenog intervjua za BBC iskorišćena i izmanipulisana.

Jedna od njenih najatraktivnijih osobina bila je ranjivost. To je bio razlog zašto je javnost toliko privukla Dajana. Kasnije sam shvatio da je Martin naciljao tu njenu ranjivost i iskoristio je. Trik je bio u tome što je Bašir s BBC-ja, bio je ugledan i čak vrlo pobožan. Ali napunio joj je glavu smećem - rekao je Hasant o ovoj kući koja je optužena za lažiranje dokumenata kako bi obezbedila razgovor sa Dajanom.

Foto: Tanjug AP

On dodaje da je novinar uverio Dajanu da je njen suprug imao aferu sa bebisiterkom, što ju je učinilo paranoičnom.

Gotovo od samog početka je počeo da mi postavlja najdirektnija lična pitanja o Dajani i našoj vezi - zašto se nismo venčali, kad ćemo da se venčamo. Takve stvari. Bilo je nešto u vezi s njim što mi se nije svidelo. Znao sam da postoji deo Dajane koji želi da da intervju, ali pitam se da li bi to ikada učinila da je Martin Bašir nije nagovarao - dodao je Kan.

Inače, Dajanina bliska prijateljica Rosa Monkton tvrdi da je ovaj intervju zapravo uticao na njenu preranu smrt.

Foto: Foter/John Mathew Smith & www.celebrity-photos.com on Foter.com / CC BY-SA

Autor: R.L.