AKTUELNO

Sve je bilo obavijenom velom tajni.

Luksuzno imanje koje je bilo u vlasništvu legendarnog Majkla Džeksona koje sadrži čak 1.100 hektara oglašeno je prvobitno po ceni od 100 miliona dolara, a nakon deset godina od smrti kralja popa prodato za četvrtinu prvobitne cene.

Foto: Tanjug AP/Doug Pizac

Pevačevo imanje, koje se nalazi u Kaliforniji i nosi popularan naziv "Nedođija", sada je u vlasništvu njegovog nekadašnjeg prijatelja, milijardera Rona Barkla. On je za “Nedođiju” platio 22 miliona dolara.

Džekson je imanje platio 19,5 miliona, a dao mu je naziv po mestu iz priče o Petru Panu, gde odlaze deca koja ne žele da odrastu. Džekson je “Nedođiju” kupio 1987. godine i nastanio se u njoj na vrhuncu karijere.

Foto: Wikipedia.org/User:Jw4nvc - Santa Barbara, California/Jw4nvc

Ranč je pretvorio u kompleks za razonodu, izgradio je zoološki vrt i zabavni park, gde su deca i njihove porodice mogla da provode vreme.

Izvan glavne kuće koja podseća na pravi dvorac, ranč se može pohvaliti 21 zgradom, uključujući više pansiona i bioskop sa čak 50 mesta. Zatim postoji nekoliko pogodnosti za ljubitelje sporta - bazen, košarkaški i teniski teren. Celokupno imanje sadrži mnoštvo travnatih i posebno uređenih površina, koje sadrže statue iz crtanih filmova posebno napravljenje za Džeksona. Sve to je sam Majkl dizajnirao kako bi izvan svog dvorca imao pravu bajku.

“Nedođija” je devedesetih i dvehiljaditih bila pod lupom nekoliko istraga povodom optužbi da je Džekson s*ksualno zlostavljao decu. On je odbacio optužbe tužilaca u Santa Barbari da je “Nedođija” bila mesto gde je mamio dečake. Pevač je 2005. godine oslobođen optužbi da je na ranču zlostavljao trinaestogodišnjeg dečaka, a u “Nedođiju” se nakon toga nije vraćao.

Foto: Wikipedia.org/Shazari/FlickreviewR

Autor: R.L.

#Majkl Džekson | Michael Jackson