AKTUELNO

Iznenadićete se!

Iako brojne holivudske zvezde mahom proslavljaju Božić po gregorijanskom kalendaru 25. decembra, postoje i oni koji ovaj praznik provode u krugu svoje porodice 7. januara - jedni poštuju i praznuju zbog predaka i porodice, dok većina zbog ljubavi prema životnom partneru.

Manekenka Naomi Kembel postala je vernik Ruske pravoslavne crkve dok je bila u vezi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom.

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini

Rijaliti zvezda Kim Kardašijan je rođena u Los Anđelesu, ali je poreklom Jermenka, četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, a njeni preci su živeli na teritoriji koja se danas nalazi u Turskoj.

Foto: Tanjug AP/Seth Wenig

Glumica Dženifer Aniston je pravoslavno hrišćanstvo nasledila od oca Džona Anistona. On je rođen kao Janis Anastasakis na Kritu. Ona je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

Foto: Tanjug AP/Jordan Strauss

I oskarovac Tom Henks je pravoslavac, a da to postane "naterala" ga je ljubav - veru je promenio kada se drugi put oženio koleginicom Ritom Vilson. Ritin otac je inače iz Bugarske, dok joj je majka Grkinja poreklom iz Albanije.

Foto: Tanjug AP/Matt Licari/Invision/AP

Džejms Beluši je rođen u Čikagu, a njegovi roditelji su emigrirali iz jednog albanskog sela nedaleko od granice s Grčkom. Džejms je pripadnik Albanske pravoslavne crkve i ponosan je na svoje korene. Glumac je s porodicom tokom osamdesetih godina stalno posećivao Srpsku pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu, pre nego što je krajem devedesetih pružio podršku nezavisnosti Kosova.

Glumac Kristijan Bejl je poput Toma Henksa svoju veru promenio zbog ljubavi prema manekenki sprskog porekla, Sibi (Sandre) Blažić. On je pravoslavnu veru primio nakon ženidbe sa Sibi, davne 2000. godine.

Foto: Tanjug AP

Božić 7. januara slavi i glumica Mila Jovović, čiji je otac Bogić Jovović, a majka ruska glumica Galina Longina, koja je ostala upamćena po besprekornom aristokratskom tenu, svetlim očima i brojnim ulogama poput filma "Peti element".

Autor: pink.rs