AKTUELNO

Tuga!

K. T. Oslin, kantri pevačica i Gremi dobitnica, preminula je od posledica koronavirusa u 78. godini. Ona je inače tokom duge karijere osvajala veliki broj nagrada, a ostaće upamćena i kao prva žena koja je 1988. godine dobila priznanje za pesmu godine.

Takođe je tokom karijere osvojila više nagrada Grammi i ACM. Neki od njenih drugih hitova uključuju „Drži me“ i „Dođi sledeći ponedeljak“.

Foto: Tanjug AP/Douglas C. Pizac

Oslin je bila i dobitnica nagrade za najbolji žneski vokal za pesmu "80's Ladies", a dobila je i nagradu za najbolju kantri pesmu za hit "Hold Me".

Oslin je imala jedan od najduhovitijih glasova u kantri muzici i snažno je uticala na žene svojim hitom '80's Ladies'. Imala sam sreću da sarađujem sa KT u brojnim televizijskim emisijama kasnih 90-ih. Uvek je bila ljubazna ekipama i nadolazećim talentima koji nastupaju pored nje. Ona je zaista imala jedan od najboljih glasova u istoriji našeg formata. U ovom teškom trenutku naše misli idu prema njenim voljenima - navodi se u saopštenju Countri Music Association-a.

Autor: Pink.rs

#K. T. Oslin