AKTUELNO

Juče su se u Sjedinjenim Američkim Državama odigrali predsednički izbori, ali i izbori za senatore i kongresmene u nekim saveznim državama.

Amerikanci biraju svog 46. predsednika, a glavni kandidati su kandidat republikanaca i aktuelni predsednik Donald Tramp i kandidat demokrata i nekadašnji potpredsednik Džo Bajden. U toku je prebrojavanje glasova, a trka je nikad neizvesnija. Osim Donalda Trampa i Džoa Bajdena, na listi kandidata ove godine našlo se i jedno neočekivano ime.

Foto: Tanjug AP/Evan Vucci, Patrick Semansky

Naime, popularni reper Kanje Vest, inače suprug rijaliti zvezde Kim Kardašijan, kandidovao se na ovim izborima kao nezavisni kandidat. Međutim, reper nije uspeo u svojom nameri da postane predsednik. On je uspeo da osvoji tek nešto ispod 60.000 glasova u određenim saveznim državama, i tako nije dobio nijedan elektorski glas, pa je odlučio da prizna poraz.

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini

Ovo ga ipak neće zaustaviti u njegovoj nameri da jednog dana postane predsednik SAD-a. Kanje se obratio pratiocima na Tviteru. Reper se slikao ispred ekrana na kome je prikazana mapa trenutnih rezultata izbora, a u naslov fotografije napisao je "Kanje 2024", jasno stavljajući do znanja da će se kandidovati i na narednim izborima, koji će se održati za 4 godine.

Autor: M. P.

#Kanje Vest