AKTUELNO

Šenon Doerti (49), koja se godinama bori sa kancerom, otkrila je da planira da snimi video-poruku u kojoj će se oprostiti od svoje porodice.

Glumica koju je region zavoleo u seriji “Beverli Hils” i obožavao u “Čarima” trenutno vodi bitku sa rakom dojke koji je ušao u četvrti stadijum i metastazirao na kičmu. Sada je ona otkrila da planira da snimi video-poruku i da napiše pisma za svoje najbliže, iako je uverena da će živeti bar još 10-15 godina.

Foto: Tanjug AP/Danny Moloshok

U intevjuu koji je dala za magazin Elle Šenon je rekla da postoji mnogo stvari koje želi da kaže svoj majci i da hoće da bude sigurna da njen suprug Kurt Isvarijenko zna koliko joj znači.

- Kad god pomislim da je vreme da to uradim, deluje mi kao da je sve gotovo. Deluje kao da se odjavljujem, a ne odjavljujem se. Osećam se veoma zdravo. Teško je sve to sročiti kada se osećaš kao da ćeš živeti još 10-15 godina - izjavila je glumica koja je u februaru saznala da je kancer ušao u četvrti stadijum.

Do tada je dve godine bila uverena da je pobedila rak zahvaljujući operaciji koju je imala, hemoterapiji i radijaciji.

Kako je osetila bolove u leđima, otišla je kod doktora i skener je otkrio da se rak vratio. Tada joj je saopšteno da će se najverovatnije proširiti i na mozak, pluća i jetru.

Šenon je trenutno na hormonskoj terapiji koja treba da blokira estrogen koji doprinosi razvoju kancera, a osim toga uzima i lekove koji su se pokazali kao delotvorni u slučajevima metastaze. Neki pacijenti su sa rakom dojke koji je metatazirao uspevali da žive i do deset godina zahvaljući terapiji, pa se Šenon nada da će to biti slučaj i sa njom.

Autor: N.V.

#Šenon Doerti