AKTUELNO

Arči Vilijams iz Luizijane osuđen je na doživotnu robiju zbog silovanja i napada nožem 1982. Pušten je prošle godine nakon što je poklapanje otiska prsta u policijskoj bazi podataka dovela do pravog krivca. Vilijams je izašao kao slobodan čovek nakon 36 godina provedenih u zatvoru. I taman kada pomislite da je ova priča sama po sebi holivudska desilo se takmičenje "Amerika ima talenat".

- Bilo je poput ružnog sna. Znao sam da sam nevin, a nisam to mogao da dokažem. Završio sam u najozloglašenijem zatvoru, sa okorelim ubicama. Potpuno nevin. Molio sam se Bogu i pevao - rekao je Arči Vilijams, koji se pojavio u muzičkom takmičenju "Amerika ima talenat" i raspametio žiri i publiku.

– Bio sam u zatvoru 37 godina zbog tuđeg zločina. DNK me je na kraju oslobodio. Nisam mogao da verujem da se to zaista događa. Znao sam da sam nevin. Nisam počinio zločin. Ali ja sam bio siromašno crnačko dete i nisam imao ekonomsku mogućnost da se borim protiv države. Iako je troje ljudi potvrdilo da sam u trenutku zločina bio kod kuće, hteli su da neko plati za zločin – rekao je Vilijams dok je stajao pred sudijama i publikom.

Foto: Printscreen YouTube/ America's Got Talent

Slučaj je dobio nastavak 2009. kada je ustanovljeno da DNK koja se nalazila na žrtvi ne odgovara Vilijamsovoj, ali država tada nije preduzela ništa. Tek u martu 2019. je poverenik Kimbl insistirao da se otisci prstiju ubice predaju u bazu podataka. To je istražitelje dovelo do poznatog silovatelja Stivena Forbsa, koji je u istom kvartu počinio slične seksualne napade.

Arči Vilijams dobio je četiri DA od žirija i sve pozitivne komentare, a publika je skandirala njegovo ime!

#Amerika ima talenat

#Arči Vilijams

'