AKTUELNO

Proslavljena glumica Anđelina Džoli (44) bez majke je ostala 2007., kada je preminula od raka jajnika i dojke. Povodom Dana majki prisetila se svoje majke, a njene dirljive reči preneo je i "New York Times".

- Kad se osvrnem mogu videti kako me njena smrt promenila. Nije bilo iznenadno, ali snažno me pogodilo. Izgubiti majčinu ljubav i topli, mekan zagrljaj je kao da ti netko otrgne zaštitni pokrivač. Zatekla se u okolnostima da kao 26-godišnjakinja podiže dvoje dece s bivšim suprugom, poznatom osobom koja će ostaviti dugu senu na njen život, izbledeli su snovi da će postati glumica. Ali još uvek je volela biti majka - napisala je Anđelina. 

Glumica je, inače, nekoliko godina posle njene smrti na svojoj desnoj ruci istetovirala uspomenu na nju, a u više navrata ispričala je i kako mnogo stvari uviđa i u svom odnosu sa decom

- Život je doneo mnoge zaokrete. Bolelo je više nego što sam ikad pomislila da bi moglo boleti. Na ovaj Majčin dan mislim i na majke izbeglice koje sam upoznala, koje žive raseljene i u siromaštvu. Put majčinstva svaka od njih je započela obećanjem da će učiniti baš sve što može kako bi zaštitila svoje dete... Da će žrtvovati i svoj život ako je potrebno. Ne postoji niko ko rešava više problema. Kad ima samo ljubav za dati, ona izlazi iz njene duše. Odajem ovim putem počast svim majkama koje se osećaju bespomoćno, ali uprkos tome poslednji svaki delić snage, sve što imaju daju svojoj deci. A svima koji tugujete na Dan majki, nadam se da ćete u sećanjima pronaći utehu i snagu - napisala je u emotivnoj ispovesti ona.

Autor: D.T.

#Anđelina Džoli | Angelina Jolie

<
'