AKTUELNO

Ovo nije očekivao!

Život Kristijana Ronalda veoma je bio buran, fudbaslki as odrastao je sa majkom Marijom Dolores dos Santos Aveiro, ocem Žozeom Dinisom Aveirom, starijim bratom Hugom i dve sestre, Elmom i Katjom. Njegova majka jednom prilikom je priznala da je razmišljala o prekidu trudnoće, ali je danas zahvalna što je odlučila da rodi Ronalda 5. februara 1985. godine.

Foto: Instagram.com/cristiano

Već sam imala troje dece, zato sam htela da abortiram, ali nisam mogla. Zahvalna sam što je tako ispalo, jer je Kristijano zvezda koja je obasjala moj život – rekla je Aveiro.

Ronaldo je za fudbal počeo da se interesuje od najranijeg detinjstva, pa je već sa šest godina bio vešt sa loptom, a njegova porodica tada nije imala dovoljno novca.

Imao sam 12 godina i nisam imao para. Živeo sam sa drugim igračima svojih godina iz drugih delova Portugala. Bilo mi je jako teško bez porodice. Sećam se da je tamo bio restoran u kojem smo dobijali ostatke hamburgera koji nisu prodati. U njemu je radila jedna žena, zvala se Edna, i još dve devojke. Nadam se da će mi ljudi pomoći da ih pronađem. Želim da ih pozovem u Lisabon ili Torino na večeru i da im se odužim za sve ono što su uradile za mene. Nikada ih neću zaboraviti – rekao je Ronaldo u jednom intervjuu.

Foto: Instagram.com/cristiano

Ronaldov otac Žoze Dinis Aveiro bio je alkoholičar i bivši vojnik, a umro je od ciroze jetre u 52. godini, kada je Kristijano imao samo 20 godina. Kristijano je često naglašavao koliko mu je žao zbog toga, a prijatelj njegovog oca, koji je s njim bio u vojsci, rekao je da se Žoze uvek hvalio da će njegov sin jednoga dana biti najbolji igrač na svetu.

Sada Kristijano Ronaldo živi život o kom nije ni sanjao, a svoj 35. rođendan je proslavio u krugu porodice. Pravo iznenađenje čekalo je Ronalda na ulasku u restoran u kom je slavio rođendan sa porodicom i prijateljima koji su ga iznenadili skupocenim automobilom.

Kad sam bio klinac, mislio sam da ću sa 35 godina biti ribar na Madeiri. Nisam mogao ni da sanjam da ću imati ovakvu fudbalsku karijeru i da ću igrati u klubovima u kojima sam igrao. Nije bilo lako, put je bio težak, ali isplatilo se - rekao je nedavno Ronaldo.

Takođe, specijalno iznenađenje za rođendan Ronaludi je priredila i verenica ona je napravila veliku rođenadansku tortu u obliku njegovih inicijala i broja 7, koji se nalazi na njegovom dresu.

Autor: Pink.rs

#Kristijano Ronaldo | Christiano Ronaldo

'