AKTUELNO

Iza sebe je ostavio neutešnu porodicu i brojnu publiku.

Čuveni glumac Kirk Daglas preminuo je u 103. godini, saopštio je njegov sin Majkl.On je to potvrdio za magazin Pipl, preneo je Rojters.

Sa ogromnom tugom ja i moja braća saopštavamo da nas je Kirk Daglas napustio. Za svet bio je legenda, glumac iz zlatne ere filma koji je doživeo i sam zlatne godine, humanitarac čija je posvećenost pravdi i principima u koje je verovao postavila svima nama standarde kojima treba da težimo. Ipak, za mene i moju braću Džoela i Pitera on je bio samo Tata, za Ketrin divan svekar, za svoje unuke i praunuke voljeni deda, a za svoju ženu Anu divni suprug. Kirk je živeo dobar život i ostavio je iza sebe nasleđe u filmskoj umetnosti za generacije koje dolaze, kao i život filantropa koji je radio pomogne drugima i da donese mir svetu."Dozvolite mi da završim rečima koje sam mu rekao za njegov poslednji rođendan i koje će uvek ostati tačne "Tata, mnogo te volim i toliko sam ponosan što sam tvoj sin - poručio je Majkl Daglas.

Foto: Tanjug AP/Wally Fong

Kirk Daglas rođen je 9. decembra 1916. godine kao Išur Danielović u gradu Amsterdamu, u saveznoj državi Njujork, u siromašnoj porodici jevrejskih imigranata iz Gomelja, u današnjoj Belorusiji. Pre nego što se 1941. godine pridružio američkoj mornarici, ime Izi Demski, koje je do tada koristio, zvanično je promenio u Kirk Daglas.Od početka filmske karijere 1946. godine, ostvario je više od 90 filmskih uloga, a ostaće poznat, između ostalog, po filmovima "Šampion", "Žudnja za životom", "Obračun kod OK korala", "Staze slave", "Poslednji voz sa Gan Hila", "Spartak".

Foto: Tanjug AP/Reed Saxon

Daglas je 1995, pretrpeo težak moždani udar, ali se oporavio i napisao bestseler autobiografiju.Povremeno se pojavljivao i na filmu i pozorištu, uključujući proslavljenu monodramu "Pre nego što zaboravim".

Foto: Tanjug AP/Ira Schwarz

Autor: Pink.rs

#Kirk Daglas

#glumac

#preminuo

'