AKTUELNO

Ni dame ne zaostaju za njima.

Muške zvezde Holivuda važe za velike zavodnike, a kada ih ugledamo u filmovima, serijama, novinama, obično nas ostave bez daha. Međutim, ono što možda ne vidimo tada jeste da su oni veoma niski. 

Oni su veliki glumci, reditelji i pevači, ali niži od većine ostalih muškaraca. Neki od njih su poznati po nošenju visokih potpetica koje im dodaju barem još koji centimetara više, dok su drugi svoju visinu iskoristili kao prednost i osigurali si brojne filmske uloge.

Donosimo vam listu najnižih muškaraca iz sveta poznatih i slavnih.

Danijel Redklif - Engleski glumac koji je najpoznatiji po ulozi Harija Potera, u filmovima o mladom čarobnjaku, visok je svega 165 centimetara.

Foto: Tanjug AP

Dastin Hofman - proslavio se glumeći u filmovima "Diplomac", "Leptir", "Maratonac" i "Kramer protiv Kramera", za koja je dobio Oskara 1979. godine kao najbolji glavni glumac, a visok je 167 centimetara.

Vudi Alen - Američki režiser, glumac, pisac rođen je 1. decembra 1935. godine u Njujorku. Vudi je jedan od najuticajnijih i najcenjenijih ljudi u svetu filma, a visok je 165 centimetara.

Foto: Tanjug AP/Thibault Camus

Robert Dauni Džunior - Američki glumac i muzičar rođen je 4. aprila 1965. godine u Njujorku i mlađe je dete umetničke porodice Dauni koja je od samog Robertovog rođenja ostvarila ogroman uticaj na njegov budući tok života. Otac, Robert Dauni Senior, bio je nezavisni producent i režiser bizarnih i ekscentričnih filmova, dok mu je majka Elsi Ford bila pevačica, igračica i glumica koja se pojavljivala u muževljevim ostvarenjima. Robert je visok 176 centimetara.

Silvester Stalone - Američki filmski glumac, režiser i scenarista rođen je 6. jula 1946. godine u Njujorku. Silvester je glumačku karijeru započeo ulogom u filmu "Žurka kod Kiti i Pastuva". Nakok toga Stalone dobija još nekoliko manjih uloga. Glumeći boksera u filmskom hitu "Roki", Silvester stiče ogromnu popularnost. Zahvaljujući ovoj ulozi Stalone dobija velike uloge u filmovima "Roki 2", "Roki 3", "Rambo" i "Tango i Keš" i mnogim drugim. Glumac je 1976. godine bio nominovan za Oskara kao najbolji glavni glumac u filmu "Roki. Visok je 177 centimetara.

Foto: Tanjug AP/Chris Pizzello

Tom Kruz - slavni glumac rođen je 3. jula 1962. godine u Njujorku. Iako je u svojoj karijeri snimio mnogo filmova, među kojima najveći deo čine blokbasteri, prva asocijacija na Tom Kruza i danas jeste uloga Maverika u kultnom "Top Ganu" zbog koje su mnogobrojne tinejdžerke uzdisale za njim. Pored ove uloge, Kruz je ostvario zapažene uloge i u filmovima "Boja novca", "Kišni čovek", "Rođen četvrtog jula", "Intervju sa vampirom" "Nemoguća misija", "Džeri Magvajer". Glumac je tri puta nominovan za Oskara kao najbolji glumac i to u filmovima: "Rođen četvrtog jula", "Džeri Magvajer" i "Magnolija". Kruz je visok 170 centimetara.

Foto: Tanjug AP/Evan Agostini

NI ŽENE NISU IZUZETAK

Da ne bude da samo pišemo o muškarcima, i pojedine dame Holivuda nisu previše visoke. U nastavku pogledajte koje su najniže među njima.

Kajli Minog - 152 cm

Kortni Kardašijan - 152 cm

Eva Longorija - 153 cm

Vanesa Hadžins - 155 cm

Ešli Olsen - 155 cm

Alisa Milano - 157 cm

Karmen Elektra - 159 cm

Natali Portman - 160 cm

Skarlet Johanson - 162 cm

Viktorija Bekam - 163 cm

Foto: Tanjug AP/Joel Ryan

Autor: N. Vujčić

#Holivud

'