AKTUELNO

Iskeširali su čitavo bogatstvo za komad njegove odeće.

Legendarni tekstopisac, gitarista i frontmen grupe "Nirvana" Kurt Kobejn oduzeo je sebi život pre tačno 25 godina. Krutova smrt bila je veliki šok za muzički svet i mnogobrojne poštovaoce njegovog benda, a on je tada imao samo 27 godina. U trenutku njegove smrti, 1994. godine, "Nirvana" je bila najpopularnija grupa na svetu. Kobejn je patio od depresije, skolioze i oboljenja stomaka, a neki tvrde da je imao i bipolarni poremećaj.

Foto: Printscreen YouTube/nirvana

Nakon brojnih pokušaja da ostavi drogu, pokušao je da se ubije kombinacijom alkohola i sredstava za spavanje, ali mu prvi put nije uspelo. Drugi put je uspeo u svojoj nameri da izvrši samoubistvo, pa je život okončao pucanjem u glavu iz sačmare.

Njegov džemper koji je nosio tokom jednog nastupa 1993. godine nedavno je prodat za ogromnu svotu novca.

Foto: Printscreen YouTube/nirvana

PROČITAJTE JOŠ: POSLE SAMO 11 DANA: Zvezda serije 'Očajne domaćice' puštena ranije iz zatvora, a evo koje će posledice snositi! (FOTO)

Ovaj komad odeće od kada je prodat na njujorškoj aukciji za 300.000 evra, drži prvo mesto na listi kao najskuplji džemper koji je ikad prodat na ovaj način, a kako se navodi džemper nikada nije opran još od njegove smrti.

R. L.

#kurt kobejn

'