AKTUELNO

U restoranima ne postoje cenovnici, a plaćanje računa je neobavezno.

Frontmen grupe Bon Žovi, pevač Džon Bon Džovi, svojim humatinarnim gestom oduševio je ceo svet. Naime, popularni pevač osnovao je neprofitnu organizaciju "Soul Kitchen" i dva restorana u kojima ljudi koji su gladni, a nemaju novac, mogu da jedu besplatno.

U restoranima ne postoje cenovnici, a plaćanje računa je neobavezno. Oni koji su u mogućnosti mogu da ostave 20 dolara, a oni koji nemaju novca mogu da jedu besplatno i da kasnije volontiraju u kuhinji. Prema podacima, 51% obroka je plaćeno donacijama, a ostalih 49% pokriveno je dobrovoljnim radom.

Prvi restoran osnovan je u Nju Džerziju 2011. a drugi u 2016. u području koje je nastradalo od uragana Sendi. Rezervacije ne postoje, a na meniju je uvek tri jela inspirisanih američkom kuhinjom, a meni se menja na 10 dana. Pored restorana fondacija je izgradila i domove za beskućnike, mlade ljude i ratne veterane. Njegova supruga i on imaju jasnu misiju, a to je da se prekine krug gladi i siromaštva. Obroci su pripremljeni od organskih sastojaka uzgojenih u bašti restorana, koji je vlasništvo nevladine organizacije.

Pink.rs

#Džon Bon Džovi

'