AKTUELNO

Priča koja nikog ne ostavlja ravnodušnim!

Dobro je poznato da čuveni holivudski glumac Robert De Niro obožava Srbiju, a mečeve najboljeg tenisera na svetu Novaka Đokovića ne propušta. Međutim, malo ljudi zna za njegovu povezanost sa Srbijom koja datira još od njegove mladosti.

Foto: Printscreen Youtube

U želji da vidi Evropu i Bliski istok, De Niro je 1967. kao autostoper došao u tadašnju Jugoslaviju. Na izlazu iz Niša zaustavio je Radovana Đokića, seljaka iz sela Čokot. Jedan Nišlija je preveo Radovanu da mladi stranac traži prenoćište. Đokić ga je povezao do svoje kuće i ugostio ga kao najdražeg gosta. Sutradan su ga domaćini ispratili na put s pogačom i sirom.

Tačno godinu dana kasnije, u leto 1968, u Čokot je stigao folksvagen nemačkih registracija. Iz automobila je izašao glavom i bradom onaj isti mladić. De Niro je ovog puta ostao tri dana, a zajedno sa svojim domaćinom brao je paradajz, vozio povrće na pijacu i zajedno sa njim prodavao.

Foto: Tanjug

Iz Čokota je krenuo za Grčku, ali se ubrzo vratio jer je na benzinskoj pumpi između Niša i Leskovca primio autostopera koji mu je ukrao novčanik. Đokić mu je dao novac za put, De Niro mu je zauzvrat ponudio kameru, što je Radovan odbio.

Posle mnogo godina Đokići su ga videli na filmskom platnu i tada shvatili ko im je bio u gostima. Kada je pročitao roman Ive Andrića “Na Drini ćuprija”, Robert je svojoj ćerki dao ime Drena. Kako prenose mediji, često je angažovao dadilje iz Srbije, a dugo godina jedan od članova njegovog obezbeđenja takođe je bio Srbin.

Autor: Pink.rs

#Robert de Niro

'