AKTUELNO

Novak Đoković nastavio je svoj put ka olimpijskom zlatu i u osmini finala turnira u Parizu savladao je Nemca Dominika Kepfera sa 2:0 (7:5, 6:3).

Prvi set krenuo je odlično i Đoković je brzo napravio brejk, te poveo sa 3:1, ali je Kepfer momentalno uzvratio i smanjio na 3:2. Oba tenisera zadržavala su svoj servis sve do finiša seta kada je Novak na 6:5 napravio drugi brejk i osvojio set rezultatom 7:5.

U drugom setu Novak je krenuo furiozno, stigao je do 3:0 i tu prednost je rutinski držao do kraja meča! Đoković je pobedom protiv Kepfera postavio dva rekorda - prvi je u istoriji koji je četvrti put stigao u četvrtfinale Olimpijskih igara, ali je i sa 37 godina i 74 dana najstariji četvrtfinalista ikada.

DRUGI SET:

6:3 - Kraj! Novak je u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Parizu!

5:3 - Odličan servis gem za Kepfera koji ostaje u meču. Ipak, sada će morati do brejka kako ne bi završio takmičenje na Olimpijskim igrama.

5:2 - Dominacija Đokovića! Kepfer ne može do poena na Novakov servis! Srbin ide ka trijumfu.

4:2 - Kepfer smanjuje, ali Đoković i dalje ima veliku prednost u drugom setu.

4:1 - Nastavlja Novak da servira fenomenalno i da gazi ka četvrtfinalu. Takođe, saznao je Đoković i potencijalnog rivala u narednoj rundi, a više informacija čeka vas na linku ispod.

3:1 - Mogao je Novak do brejka, igrao odlično, ali se Kepfer, bar u ovom gemu, izvukao.

3:0 - Peti gem zaredom osvaja Novak i ide ka četvrtfinalu!

2:0 - Novak nastavlja da gazi Nemca! Ekspresan brejk na startu drugog seta!

1:0 - Na krilima brejka u finišu prvog seta Đoković je odlično započeo drugi period igre i poveo sa 1:0.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

PRVI SET:

7:5 - Novak je u idealnom trenutku stigao do drugog brejka i osvojio prvi set! Borio se Nemac, pružio je odličan otpor, ali ga je Srbin slomio!

6:5 - Osvojio je Novak svoj servis gem sa nulom i sada ponovo vodi. Kepfer će servirati za ostanak u prvom setu.

5:5 - Kepfer igra fenomenalno i odličnim servisima ostaje u ovom setu.

5:4 - Uspeo je Novak da osvoji još jedan gem na svoj servis, ali nas prava drama u finišu prvog seta tek čeka.

4:4 - Nemac uspeva da izjednači.

4:3 - Uspeo je Novak da osvoji gem na svoj servis i ponovo povede. Đoković ima veliku podršku navijača u Parizu.

3:3 - Kepfer je uspeo da zadrži svoj servis i izjednači na 3:3.

3:2 - Šok za Novaka u Parizu. Posle osvojenog brejka, odmah je izgubio svoj servis. Ovo sigurno nije očekivao!

Foto: Tanjug /Strahinja Aćimović

3:1 - Novak stiže do brejka u pravom trenutku!

2:1 - I treći gem se završio tako što ga je osvojio onaj koji je i servirao - uz dva izgubljena poena. Đoković ima prednost, vreme je da pripreti i proba da stigne do brejka!

1:1 - Preslikan prvi gem, samo ga je osvojio Kepfer. Đoković je osvojio dva poena na servis protivnika, ali nije uspeo da stigne ni do brejk lopte.

1:0 - Novak je osvojio prvi gem na svoj servis i pored toga što je izgubio dva poena.

Neposredno uoči početka prvog seta na tribinama su uočeni i zlatni srpski olimpijci Damir Mikec i Zorana Arunović kako bodre Novaka Đokovića.

UOČI MEČA:

Novak Đoković nastavlja svoj put ka snu koji sanja čitavu karijeru - zlatu na Olimpijskim igrama. Protivnik najboljeg srpskog tenisera biće 30-godišnji Nemac Dominik Kepfer, trenutno 70. igrač na ATP listi.

Đoković i Kepfer sastali su se samo jednom i to u četvrtfinalu mastersa u Rimu 2020. godine kada se Novak mučio, ali je posle tri seta ipak uspeo da savlada Nemca (6:3, 4:6, 6:3).

Kepferu je najbolji plasman na ATP listi bilo 49. mesto i jasno je da je Novak veliki favorit u ovom meču, što govore i kvote na kladionici. Kvota na pobedu Đokovića iznosi 1,03 dok je na trijumf Kepfera čak devet.

Foto: Tanjug /Strahinja Aćimović

Na putu ka osmini finala Novak i dalje nije izgubio niti jedan set, te je sa 2:0 srušio prvo Australijanca Ebdena, a zatim je rešio i teniski klasik protiv Rafaela Nadala. Sa druge strane, Kepfer se mučio malo više, pa je u oba svoja meča izgubio set, ali je i slavio. Srušio je Nemac Raonića i Arnaldija i sebi je zakazao okršaj sa Novakom.

Pobednik meča između Đokovića i Kepfera u četvrtfinalu igraće protiv boljeg iz duela Baez - Cicipas.

Autor: Iva Besarabić