AKTUELNO

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su večeras u Atini od Olimpijakosa sa 59:85 (13:22, 24:25, 12:20, 10:18), u utakmici osmog kola Evrolige i pretrpeli šesti poraz.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Tejlor Ročesti sa 20 poena i šest skokova i jedini je igrač u beogradskom timu sa dvocifrenim brojem poena. Pero Antić postigao je devet poena, Nikola Jovanović osam, uz pet skokova, dok su Milko Bjelica i Džejms Feldin dodali po šest poena.

Grčki tim su predvodili Holis Tompson sa 14 poena, srpski centar Nikola Milutinov sa 13 poena i 12 skokova i Janis Papapetru sa 11 poena.

Olimpijakos je od početka poveo, do polovine prve četvrtine imao je 11 poena razlike (18:7) i tu prednost zadržao je do same završnice deonice, kada je počela Zvezdina serija od 9:0, posle koje su se Beograđani primakli na 19:22.

Seriju je "trojkom" pekinuo Dimitrios Agravanis, a zatim je Zvezda držala priključak sve do "trojke" Brajana Robertsa za novo dvocifreno vođstvo (40:30), koje je Olimpijakos sačuvao do kraja prvog poluvremena.

Grčki tim je u trećoj četvrtini sigurnom igrom, ali i posle loše igre Zvezde, uvećao prednost, a "dvojkom" Džamela Meklina otišao je na 19 poena razlike, 65:46. Treća četvrtina je nekoliko minuta bila prekinuta pošto je na tribini bačen suzavac. U nastavku utakmice Olimpijakos je uvećavao prednost i bez problema je sačuvao do kraja.

U devetom kolu, 23. novembra Zvezda će dočekati Baskoniju, a Olimpijakos će igrati u Milanu.

Pročitajte još: JEDNOSTAVNO NAJBOLJA: TIJANA BOŠKOVIĆ proglašena za NAJBOLJU ODBOJKAŠICU U 2017. GODINI!

#KK Crvena zvezda

#KK Olimpijakos

'