AKTUELNO

Odluka teniske asocijacije ATP da ukine bodove Vimbldonu zbog suspenzije ruskih i beloruskih tenisera podigla je veliku buru.

Predsednik ATP-a Andrea Gaudenci, izjavio je da bi ta organizacija vratila bodove Vimbldonu i skinula kaznu ukoliko Rusi i Belorusi budu mogli da igraju na tom Grend slemu.

To bi značajno uticalo i na Novaka Đokovića jer bi bio u prilici da brani svojih 2000 bodova koje je zaradio osvojivši prošle godine titulu.

"Poznat je razlog zbog kojeg smo uklonili bodove sa Vimbldona. To je stvar poštenog odnosa i toga da nema diskriminacije kao odgovor na unilateralnu odluku Vimbldona koju ne smatramo ispravnom. Takva odluka trebalo je da se donese kolektivno, uz konsultacije svih sedam faktora u tenisu" objasnio je Gaudenci i dodao:

"Bili bi veoma srećni da vratimo bodove Vimbldonu. Ruski i beloruski teniseri su rekli da su spremni da potpišu izjave da niko od njih nije za rat".

U tom slučaju čvor bi se razvetazao u korist Novaka.

Rusi i Belorusi bi potpisali, Vimbldon bi ih pustio da igraju, ATP bi vratio bodove Vimbldonu, Novak bi mogao da ih brani i ne bi mu se samo oduzeli kao što je sada slučaj, te bi mogao da se vrati na prvu poziciju ukoliko odbrani trofej.

Autor: