AKTUELNO

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić proglasio prvenstvo otvorenim.

Evropsko prvenstvo u vaterpolu svečano je danas otvoreno u Beogradu, a predsednik Srbije Tomislav Nikolić poželeo je takmičarima viteško nadmetanje, da trijumfuju najbolje ekipe, a publici da uživa.

- Neka najbolja ekipa trijumfuje. Neka pobedi i viteštvo i sport. Zahvaljujući dosadašnjim sveukupnim rezultatima u sportu i poverenju koje Srbija uživa u međunarodnoj sportskoj zajednici, ukazana nam je čast da budemo domaćini 32. Evropskog prvenstva. Za nas je ovo takmičenje prilika da svet bolje upozna Srbiju, rekao je u Beogradskoj areni Nikolić, kome je veći deo publike aplaudirao po završetku govora.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je Srbija zemlja sporta i vaterpolo šampiona, kao i to da mu je čast što će narednih 15 dana biti domaćin sportskoj eliti.

- Siguran sam da ćemo pokazati kako se bori za našu zastavu, himnu, grb, za Srbiju. Znam da je san svakoga od njih da osvoji medalju pred svojim navijačima i želim da ponovo zablistaju u punom sjaju. Oni to apsolutno zaslužuju, rekao je Udovičić.

Autor: D. Jovanović

'