AKTUELNO

Ništa od polufinala ATP tur finala u Londonu za Novaka Đokovića, ništa ni od prvog mesta na ATP listi.

Računica je prosta, ko pobedi zauzeće drugo mesto u Grupi "Bjern Borg" i pridružiće se Dominiku Timu, koji je još ranije obezbedio prvu poziciju, među četiri najbolja na završnom turniru u "O2 areni".

4:6, 3:6 - Kraj! Federer je u polufinaluLagano je došao Rodžer do 0:30. A onda ogroman aut za 0:40 i tri meč lopte za Švajcarca...Uspeo je da dobije i taj naredni poen i pobeda posle 72 minuta igre.

4:6, 3:5 - Federer ne posustajeRodžer Federer je odigrao još jedan savršen gem i sada je na korak do pobede.

4:6, 2:4 - Rodžer potvrdio brejkČini se da Federera sada ništa ne može da zaustavi. Lako je došao do 40:0, potom je pogrešio za 40:15. Ništa zato, dobio je naredni poen i sve je bliži trijumfu. Novak nema mnogo vremena da se trgne.

4:6, 2:3 - Brejk za Federera, Novak mnogo grešiIz greške u grešku i Federer je lako, previše lako dobio nove tri brejk prilike, 0:40.Uspeo je Novak forhendom da smanji na 15:40, ali onda i Nova greška i Federer ima brejk i u drugom setu.

4:6, 2:2 - Novak ne koristi prvu brejk loptuČini se da imamo više borbe na servis Švajcarca nego u prvom setu. Na 30:30, usledio je odličan Novakov forhend viner za prvu brejk loptu u meču!Federer je "pogodio" as, Novak tražio čelendž, uspešno. Ali šta je potom pogodio Federer iz forhenda! Sama linija, Novak je jedva vratio, ali usledio je volej Federera za izjednačenje. Potom novi dobar servis Švajcarca, pa još jedan i imamo - 2:2.

4:6, 2:1 - Proradili Novakovi forhendiDva sjajna forhenda Đokovića na startu gema za 30:0. Dubok bekhend doneo mu je 40:15, ali Rodžer je uzvratio bekhend dijagonalom za 40:30. Potom je još jednim forhend vinwerom stigao Novak do poena i gema - 2:1.

4:6, 2:2 - Novak ne koristi prvu brejk loptuČini se da imamo više borbe na servis Švajcarca nego u prvom setu. Na 30:30, usledio je odličan Novakov forhend viner za prvu brejk loptu u meču!Federer je "pogodio" as, Novak tražio čelendž, uspešno. Ali šta je potom pogodio Federer iz forhenda! Sama linija, Novak je jedva vratio, ali usledio je volej Federera za izjednačenje. Potom novi dobar servis Švajcarca, pa još jedan i imamo - 2:2.

Edberg u Federerovoj loži

4:6 - Federer dobio set Sjajno igra Federer, naročito kada servira. Odličan početni udarac mu uliva dodatnu snagu, lakše dobija poene. Lako je stigao do 40:0 i tri set lopte. Set je završio as servisom, prvi set je dobio posle svega 36 minuta - 4:6.

4:5 - Novak dobio servis, ali Federer servira za setGreške, greške... Dve na početku gema za 0:30. Pogodio je prvi servis Novak za 15:30, potom je Švajcarac poslao lopticu u aut za 30:30.Forhend dijagonala je bila preteška za Federera, lopticu je poslao u mrežu, potim je servis u telo doneo novi poen Srbinu za 4:5.

3:5 - Rodžer servis fantastičnoFederer ne popušta na servisu, jedva da je promašio neki prvi servis od početka meča. Sve ide brzo, petim asom je stigao do 40:0, a onda i servis vinerom iz kik servisa došao do gema - 3:5.

3:4 - Novak drži priključak, ali vreme je da pokuša da vrati brejkNovak je drugim as servisom u meču došao do 30:0, ali je Federer sjajno uzvratio, prvo iz riterna, a potom izumakavši se na forhend. Pokušao je izlaskom napred, ali ga je Novak uhvatio na "ničijoj zemlji" za 40:30, a potom je odservirao precizno za 3:4.

2:4 - Federer ekspresnoUbedljiv servis gem za Švajcarca, bez izgubljenog poena.

2:3 - Novak smanjio prednost ŠvajcarcaDosta oscilacija ima u Novakovoj igri na startu meča. Lako je Đoković došao do 40:0, potom su usledila dva promašaja za 40:30, a onda je Srbin dobio nadmudrivanje na mreži i smanjio na 2:3.

Više ovakvih poena, Novače

1:3 - Federer potvrdio brejkUtisak je da Federer bolje servira od početka meča. Ipak, Novak je uspeo da dođe do 15:30, ali opet je sa dva servis vinera Švajcarac stigao do 40:30. I još jedan Novakov aut i sada je Federer potvrdio brejk - 1:3.

1:2 - Brejk za Federera s nulom!Dve duple servis greške na startu gema za Novaka, 0:30. Tri ukupno od početka meča. Potom je Federer sjanim bekhendom došao do tri brejk lopte, 0:40! Dug poen, opet ga je dobio Švajcarac, evo prvog brejka u meču. Užasan gem za Đokovića.

1:1 - Dva asa Federera. Dosta greše i jedan i drugi na početku, što je razumljivo. Nisu dovoljno zagrejani, još traže udarce. Federer je pogodio as za 40:15, potom još jedan i Švajcarac je lako stigao do 1:1.

1:0 - Uzbudljiv gem na startu, Novak spasao brejk loptu

Meč je počeo, Novak ga otvara servisom

I Srbin i Švajcarac imaju polovičan učinak u dosadašnjem delu takmičenja, jer su obojica savladala Matea Beretinija i izgubila od Tima. Inače, ranije danas, Italijan se pobedom nad Austrijancem 7:6, 6:3 časno oprostio od turnira. Đokoviću i Federeru je ovo 49. susret, a Nole vodi 26:22 u pobedama.  Srbin je dobio poslednja četiri duela, zaključno sa spektakularnim finalom ovogodišnjeg Vimbldona, kada je napravio nestvaran preokret u petom setu.

Federer je poslednji put bio bolji od Đokovića upravo na ATP finalu pre četiri godine!

#Teniser

'