AKTUELNO

Ostaćeš upamćen zauvek, poručio je Australijanac.

Australijski teniser Džon Milman naklonio se japanskoj publici, ali i rivalu Novaku Đokoviću od koga je izgubio u finalu turnira serije 500 u Tokiju.

Đoković je u finalu slavio 6:3, 6:2 za sat i sedam minuta igre, a Milman nije tokom meča uspeo da dođe do makar jedne brejk lopte i iole ugrozi srpskog igrača.

Zbog toga je na kraju i čestitao svom takmacu nakon borbe za titulu.

- Nadam se da ste srećni što imate ovakvog šampiona, od srca ti čestitam i želim ti da igraš ovako još dugo, dugo vremena. Nadam se i da svi širom sveta znaju koliko si dobra osoba. Ti si apsolutni šampion i tip kakav će ostati upamćen zauvek. To nasleđe će nastaviti da se gradi i živeće dugo pošto završiš karijeru - rekao je Milman.

Džon će posle Tokija ostvariti i veliki napredak jer je došao kao 80. igrač planete, a iz Tokija odlazi kao 58. teniser na ATP listi.

- Hvala mom timu i cenim sav trud što radimo iza zavese da bismo ovde stigli. Zabavna nedelja i hvala što ste bili na putu sa mnom. Hteo bih da zahvalim i svima koji su turnir omogućili - dodao je on.

Australijanac je propustio priliku da osvoji svoju prvu ATP titulu, ali je posle finala uzeo 300 bodova i ček na 200.000 dolara namenjen finalisti.

#Novak Đoković

'