AKTUELNO

Strahinja Jokić (37), najstariji brat NBA zvezde Nikole Jokića (24), uhapšen je prošlog četvrtka u Denveru zbog sumnje da je tukao i davio devojku zbog svađe oko njenih bivših momaka! Kako prenose američki mediji, Strahinja je napao devojku u stanu u centru grada.

- Strahinja i devojka su sedeli u stanu. On je navodno pio alkohol. Svađa među njima je izbila kada je pitao devojku za njene ranije veze i momke. Rekla mu je s kim je bila u vezi, što ga je razbesnelo i počeo je da viče i da je vređa - preneli su mediji u SAD.

Kako su dodali, devojka se uznemirila kada je najstariji Jokić postao agresivan i želela je da ode.

- On ju je tada gurnuo i nije joj dao da izađe. Zgrabila je telefon u nameri da pozove policiju, ali je on još više pobesneo i uzeo joj telefon. Rekao je: „Nećeš ti nikoga da zoveš.“ Žrtva je tada izletela na balkon i dozivala pomoć. Njenim mukama tu nije bio kraj, jer ju je Strahinja zgrabio za vrat i počeo da je davi. Dok ju je stezao, vikao je „da će je gušiti dok ne zaspi“ - prepričali su dramu američki mediji.

Jokićeva žrtva je uspela da se spase tako što se dokopala kompjutera u spavaćoj sobi.

- Poslala je poruku poznaniku da je u opasnosti, a on je obavestio policiju. Policajci su brzo došli i uhapsili Jokića. Protiv njega je podneta krivična prijava za napad drugog stepena, kao i prekršajna prijavu za protivpravno lišavanje slobode - rekao je izvor.

Prema američkom zakonu, Jokiću za krivično delo napad drugog stepena preti zatvorska kazna u trajanju od pet do 16 godina.

- On može biti osuđen na zatvorsku kaznu ili na novčanu, u visini od 2.000 do 500.000 dolara. Takođe, može biti osuđen i na uslovnu kaznu, sa rokom provere do tri godine. To sve zavisi od odluke suda - navode izvori.

Inače, Nikolina braća Strahinja i Nemanja i te kako su poznati u Americi, pre svega zbog toga što prisustvuju gotovo svim mečevima najmlađeg brata, ali i po izlivima besa i psovkama na tribinama.

- Strahinja je ostao upamćem po izlivu besa na jednoj utakmici, kada je poludeo na sudiju, zbog čega je moralo da reaguje i obezbeđenje - naveli su oni.

Američki mediji opsiju ga kao „čoveka stenu“, „budućeg zlikovca iz filmskog hita ‘Umri muški’“, „momka obučenog za telohranitelja, koji redovno trenira u lokalnoj teretani“.

#Brat

#Košarkaš

#Zatvor

'