AKTUELNO

Jedan od igrača Luksemburga koji će istrčati na teren protiv Srbije od 20.45 sati u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine je napadač Daniel Sinani.

Na prvi pogled većina pomisli da je reč o Albancu, poreklom sa lažne države Kosovo, koji je silno motivisan da se suprotstavi Orlovima, međutim, reč je o dvadesetjednogodišnjaku rođenom u Beogradu, koji se sa porodicom preselio u Luksemburg.

Tako portal sportekspres.com, donosi priču o mladom fudbaleru koji je nastupao za FK Luksemburg, da bi kasnije prešao u Dudelanž i ove sezone obezbedio učešće u grupnoj fazi Lige Evrope, a zanimljivo njegov tim slavio je upravo protiv Drite, šampiona takozvane države Kosovo.

Zanimljivo, upravo je na ovim mečevima, kao i protiv Kluža kojem je dao 3 gola, skrenuo pažnju na sebe na tzv. Kosovu i u Albaniji, što je fudbaler objasnio u intervjuu Telesportu.

- Moji roditelji su rođeni i odrasli u kosovskom Dragašu, ali ja sam rođen u Beogradu, kao i moj brat David. Normalno je da me u Albaniji niko ne poznaje, jer nisam Albanac. Znam da misle da jesam, ali ja sa Albanijom nemam ništa - objasnio je napadač.Prema njegovi mrečima on je odrastao sam u Srbiji i Luksemburgu i ne zna albanski. Imao je svega samo pet godina kada se sa porodicom preselio u Luksemburg sa. Već je 16 godina ovde i naravno je kaako je obrazložio, usko povezan sa ovom državom. Zato i igram za Luksemburg - objasnio je napadač.

Da podsetimo, Srbija je trenutno 4. na tabeli, iza Luksemburga sa samo 4 osvojena boda iz 4 meča, dok je večerašnji protivnik na 3. mestu sa 4 osvojena boda, ali ima bolju gol razliku.

#fudbal

'