AKTUELNO

Trener fudbalera Partizana Savo Milošević rekao je večeras da je ponosan na svoje igrače, da sve zasluge za plasman u Ligu Evropa pripadaju njima i dodao da je ovo adekvatna nagrada za sve što su preživeli u poslednjih pet meseci.

- Ponosan sam na momke i čestitam im. Ja sam im to rekao u svlačionici i pre utakmice - da sam ponosan na njih zbog svega šta su uradili, bez obzira na ishod utakmice. Svaka čast na svemu što su prošli, pretrpeli i preživeli u poslednjih pet-šest meseci. Ovo je adekvatna nagrada. Uvek dođe kada zaslužite - rekao je Milošević na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Partizana plasirali su se u grupnu fazu Lige Evropa, pošto su večeras u gostima odigrali 1:1 s Moldeom, u revanš meču baraža. Izabranici Sava Miloševića su pre nedelju dana u Beogradu pobedili sa 2:1, a večerašnji remi im je bio više nego dovoljan za plasman u grupnu fazu Lige Evropa.

- Čestitke i Moldeu koji je, kao što smo i znali, bio težak protivnik. U ova dva meča je sve bilo blizu. Ja sam pre utakmice rekao da nas ne mogu iznenaditi, ali mislim da su nas malo iznenadili. U drugom poluvremenu smo očekivali da će možda malo fizički ići dole, oni su otišli gore i to nam je zakomplikovalo utakmicu - rekao je Milošević.

- U svakom slučaju, svaka čast. Jedna fenomenalna ekipa i to je još jedan razlog više da pohvalim svoje momke zbog svega što su pružili. Nije bilo lako kada je Molde dao gol - dodao je on.

Partizan je otkako je Milošević na klupi osvojio Kup Srbije i sada izborio Ligu Evropa, pa je novinare zanimalo da li je potrebno zahvaliti Aleksu Fergusonu na tome što mu je sugerisao da se bavi trenerskim poslom.

- Ser Aleks Ferguson jeste uticao na moju odluku da postanem trener, ali ako bih sad o tome pričao to bi značilo da je moja zasluga najveća za sve ovo što je ekipa uradila. Ponoviću, ovo je ekipa fenomenalnih momaka koji su uspeli psihološki da izdrže mnogo toga, a njihovi kvaliteti su bili nesporni. Najveća zasluga pripada igračima. Svako drugo razmišljanje bi bilo arogantno i prepotentno, a to sigurno nisam - rekao je Milošević.

#FK Partizan

#Savo Milošević

'