AKTUELNO

Stručni odbor Fudbalskog saveza Srbije odlučio je da predloži Ljubišu Tumbakovića za novog selektora naše reprezentacije.

Savez se nedavno rastao sa Mladenom Krstajićem, te je mesto selektora "orlova" upraženjno, a Stručni odbor, u sastavu Nenad Bjeković, Ilija Petković, Zoran Filipović, Momčilo Vukotić i Marko Pantelić doneo je pomenutu odluku - da Izvršnom odboru FSS-a za novog stratega nacionalnog tima predloži Tumbakovića, koji se ovog juna rastao sa FS Crne Gore jer je odbio da vodi ekipu protiv tzv. Kosova.

Ovaj predlog ne znači i automatski da će Ljubiša Tumbaković postati novi selektor Srbije, jer treba da ga usvoji Izvršni odbor.

To telo Fudbalskog saveza Srbije zasedaće u ponedeljak u 13 časova, pa ako se predlog usvoji, u Staroj Pazovi će biti obelodanjeno da je "Tumba na kormilu orlova", a ako se predlog odbaci, nastaviće se potraga za novim selektorom reprezentacije naše zemlje.

Biografija:

Ljubiša Tumbaković je rođen 2. septembra 1952. godine, igrao je za Partizan tokom šestogodišnje profesionalne karijere, da bi se već kao 28-godišnjak upustio u trenerske vode. Predvodio je beogradski Radnički, Obilić, Kaitan, omladince Partizana, prvi tim Partizana s kojim je osvojio šest titula i tri Kupa, AEK iz Atine, Al Nasr, kineski Šandong Luneng s kojim je osvojio dve titule i dva Kupa Kine, te Stil Azil, Vuhan i, od 2016. do juna 2019, reprezentaciju Crne Gore.

#Ljubiša Tumbaković

#fudbal

'