AKTUELNO

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić ocenio je da je 2018. godina bila rekordna godina po broju osvojenih medalja i najavio mogućnost povećanja novčanih nagrada za sportiste u 2020. godini.

- 2018. je godina apsolutnih rekorda. Svi zajedno možemo da budemo ponosni na uspehe naših sporista, ali i na one stvari koje smo zajedno uradili. Osvojili smo 47 medalja, to nije slučajnost, iz godine u godinu beležimo povećanje broja osvojenih nagrada u odnosu na 2013. kada smo imali 12 medalja - rekao je Udovičić gostujući u emisiji “Pravac”.

Kako je dodao, u čitavom sistemu sporta u godini koja je pred nama moramo da nastavimo da se ponašamo na odgovoran način.

- Možda i tendenciozno postavljam visoke ciljeve, ali očekujem da premašimo 50 osvojenih medalja - rekao je Udovičić.

Kako je dodao Ministarstvo će pokušati da poveća nagrade za sportiste.

Foto: TV Pink Printscreen

- Kao što smo pred Olimpijske igre 2016. godine povećali nagrade za naše sportiste, tako već sada sagledavamo mogućnosti i gledamo najbolji način kako da povećamo nagrade pred Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju kako bi dodatno stimulisali sportiste - naglasio je Udovičić.

On je podsetio da je Srbija u prvih 15 zemalja po nagrama za sportiste osvajače medalja na evropskim i svetskim takmičenima.

- Siguran sam da će sledeće godine biti opredeljene pare za povećanje nagrada - rekao je ministar i ukazao ne postoji ni jedan vid diskriminacije u pogledu sagledavanja potreba naših sportista, te da i olimpijci i paraolimpijci dobijaju nagrade.

Ogromna promena je, dodao je Udovičić, i to što se nagrade sportistima sada isplaćuju pet dana nakon dobijanja medalje, a ne posle godinu i po dana što je u vreme kada se on bavio sportom bio slučaj.

#Vanja Udovičić

'