AKTUELNO

Neće odustati od borbe za prava žena.

U Americi je juče organizovan protest zbog postavljanja Berta Kavane za sudiju Vrhovnog suda, uprkos tome što ga je nekoliko žena optužilo za se*sualno zlostavljanje. Među više od tri stotine uhapšenih protestanata, bile su i poznata manekenka Emili Ratajkovski i glumica Ejmi Šumer.

Jedna od najlepših svetskih manekenki, poznata po glasnom iznošenju feminističkih stavova, na protestu je nosila transparent sa natpisom "Poštuj žene ili očekuj naš otpor!".

Vest o hapšenju Emili je juče podelila sa svojim pratiocima na Instagramu.

PROČITAJTE JOŠ: IMA SE, MOŽE SE: Lejdi Gaga nosila haljinu vrednu SKORO MILION DOLARA! (FOTO)

- Danas sam uhapšena jer sam bila na prostestu ispred suda - borim se protiv nominacije Breta Kavane, čoveka koji je optužen da je se*sualno zlostavljao nekoliko žena. Muškarci koji povređuju žene ne mogu biti na poziciji vlasti. Njegovo postavljenje na mesto sudije Vrhovnog suda je poruka ženama - ne značite ništa - napisala je izrevoltirana manekenka i pozvala organe vlasti da pruže podršku i poštovanje ženama, kao što to rade muškarcima.

Ejmi Šumer nakon izlaska iz pritvora nije davala izjave. Glumica je na Instagamu objavila sliku na kojoj pozira podignute pesnice, poručivši time da neće odustati od borbe za prava žena.

Autor: J. R.

#Emili Ratajkovski | Emily Ratajkowski

'