AKTUELNO

Uloga u ovoj seriji joj je donela neslućenu popularnost.

Jednu od trenutno najuspešnijih turskih glumica, Damlu Sonmez, publika u regionu će gledati u ulozi Gulru Čelik u hit seriji "Rat ruža" koja će se od 21. juna u 16 časova emitovati svakog dana na TV Pink.

Uloga mlade i lepe, ali siromašne devojke Gulru Čelik, koja postaje nemliosrdna u osveti, donela je Damli veliku popularnost i brojne angažmane kako na televiziji, tako i na filmu.

Gulru je ćerka baštovana koji radi u vili bogate porodice Sipahi, a životni uzor joj je mlada naslednica, Gulfem Sipahi, uspešna modna kreatorka, zbog koje je i upisala fakultet za dizajn. Kada se Gulfem vratio u Istanbul nakon smrti oca, niko nije srećniji od Gulru, ali uskoro doživljava veliko razočarenje. Gulfem otpušta Gulruinu sestru i oca i daje im pet dana da nađu novi dom, a kao da sve to nije dovoljno, nepravedno optužuje Gulru da joj je ukrala skupocenu ogrlicu. Duboko razočarana i povređena, Gulru se zaklinje na osvetu svom idolu - odlučuje da pretome Gulfem sve što ima.

Damla je rođena 1987. godine u Istanbulu, a njeni preci su Čerkezi, kavkaski starosedelački narod. Osim što je krasi egzotična lepota, Damla je izuzetno obrazovana glumica. Kada je završila francusku srednju školu, upisala je studije glume na Sorboni, da bi nakon godinu dana dobila stipendiju za fakultet lepih umetnosti "Yeditepe" u Istanbulu, koji je i završila. Pored redovnog obrazovanja, Damla je pohađala i radionicu savremene glume koju je vodila Džilijan O'Daud u Londonu, dve godine je učila da svira violinu, a godinu dana klavir na "Mimar Sinan" konzervatorijumu.

Damli je film bio velika ljubav još od detinjstva, a prvu ulogu na velikom platnu dobila je 2009. godine i od tada počinje njen uspon u glumačkom svetu. Dobila je brojna priznanja - za najbolju sporednu glumicu na 46. "Golden Orange" filmskom festivalu, za najbolju glumicu na milanskom međunarodnom filmskom festivalu, a bila je i predsednica festivala "Flying Broom Women's Film Festival".

Ova lepa turska glumica je imala dve duge veze - i to sa kolegama. Damla je tokom 2014. godine bila u vezi sa kolegom Ušanom Čakirom, da bi nakon raskida sa njim upoznala još jednog glumca, Ozgura Čevika, sa kojim je dve godine bila u skladnoj vezi. Njihov raskid početkom prošle godine je začudio sve, a još više je javnost zbunilo pomirenje sa Ušanom, koji ju je i verio u julu 2017. godine.

Bez obzira na to, Damla je jedna od retkih glumica koja karijeru nije gradila na skandalima, već je do uspeha i popularnosti došla isključivo i te kako zapaženim ulogama i velikim trudom.

Da je Damla zaista jedna od najtalentovanijih turskih glumica, uverićete se 21. juna u 16 časova, za kada je zakazano premijerno emitovanje serije "Rat ruža" na TV Pink.

Foto: Promo

Autor: M. Đ.

#Damla Sonmez | Damla Sönmez

#Rat ruža (Gullerin Savasi) | 2014.

#Televizija Pink

#glumica

#serija

'