AKTUELNO

Još nisu otkrili ime trećeg deteta.

Treće dete Kejt Midlton i princa Vilijama peto je u redu za britansku krunu, neposredno ispred princa Harija.

Ispred princa čije ime još nije objavljeno, a koji je rođen 23. aprila, baš kada je Kejt i bio termin, u redu za presto su njegov deda Čarls, otac Vilijam, brat Džordž i sestra Šarlot, dok je Hari "spao" na šesto mesto.

Foto: Tanjug

Do 2013. godine prema zakonu iz 17. veka muški članovi kraljevske porodice imali su prednost u nasledstvu krune, bez obzira na godine, ali je pre tri godine na snagu stupila nova regulativa prema kojoj se ne gleda na pol, nego na starost člana kraljevske porodice.

Rođenje trećeg deteta Kejt Midlton i princa Vilijama u kraljevskoj porodici obeležeili su na tradicionalan način - pucnjevima iz topa.

Vilijam je opet prekršio kraljevski pravilo da muškarci ne mogu da prisustvuju porođaju svoje supruge, pa je bio uz Kejt sve vreme.

Foto: Tanjug

Čim su izašli iz bolnice njih dvoj esu pokazali svog trećeg naslednika, ali ovog puta nisu odmah otkrili njegovo ime, iako je titulu dobio odmah po rođenju.

PROČITAJTE JOŠ: I DALJE TRAŽE KRIVCA: Naslednici pokojnog pevača TUŽE BOLNICU!

Britanski mediji pišu da bi mali princ mogao da se zove Artur, Albert, Džejms ili Filip. Iako kladionice daju prednost Arturu, veruje se da će se Njegovo Kraljevsko Visokčanstvo zvati Filip, prema Vilijamovom dei i mužu kraljice Elizabete II.

Autor: V. T.

#Kejt Midlton | Kate Middleton

#Princ Vilijam | Prince William | Duke of Cambridge

'