AKTUELNO

Glumica preminula nakon teške borbe sa rakom!

Komičarka, glumica, pevačica i model Erika Eš preminula je u 46. godini posle duge borbe sa rakom. Tužne vesti potvrdila je njena porodica.

- Posle duge i hrabre borbe sa rakom, ona je na miran način napustila ovaj svet okružena svojim najmilijima. Erika je bila neverovatna žena i talentovani zabavaljač koja je dotakla nebrojene živote svojom oštrom duhovitošću, humorom i iskrenom željom za životom. Sećanje na nju zauvek će živeti u našim srcima - piše u saopštenju njene porodice.

Foto: Tanjug AP/Chris Pizzello

Erika Eš je karijeru otpočela na Brodveju, nakon čega se ustalila u Holivudu, premda nikada nije dospela do A liste slavnih. Ipak, pojavila se u niz zapaženih ostvarenja, a neki od poznatijih su "Mrak film 5" i Netfliksova komedija "Imamo duha".

Pojavljivala se i u popularnim serijama, koje u Srbiji nisu previše poznate, ali su u Americi bile i te kako gledane, a to su "Survivor’s Remorse", te rijaliti parodija "Real Husbands Of Hollywood".

Zanimljivo je da je jedno vreme živela i radila Japanu, gde je takođe bila pevačica, glumica i model.

Pre nego što je postala poznata u svetu zabave, glimica rođena na Floridi, a odrasla u Atlanti, studirala je medicinu na Univerzitetu Emori i "postavši prateći vokal na koncerima" tokom putovanja u Japan.

Tamo je radila i kao model, a "jedna stvar je vodila ka drugoj," izjavila je za Los Anđeles Tajms 2017. godine.

Foto: Tanjug AP/Chris Pizzello

Pored svojih mnogobrojnih talenata, ova umetnica je takođe nastupala na Brodveju 2011. godine u džuboks mjuziklu.

Nakon vesti o njenoj smrti, Džejmi Foks je bio jedan od mnogih zvezda koje su odale počast komičarki.

"Ne, ne mogu da verujem," napisao je na Instagramu. "Takav neverovatan talenat. Otišla je prerano. Počivaj u miru, Eriko."

Autor: Andrea Nikolić