AKTUELNO

Glumac Vitni Ridbek je preminuo u 79. godini, od komplikacija izazvanih rakom prostate.

On je najpoznatiji publici iz legendarnog horor filma "Petak 13", šesti deo - "Jason Lives", a imao je zavidnu karijeru kao televizijski i filmski glumac.

Tužne vesti je potvrdio njegov prijatelj, filmski režiser Tomi Mekloklin, koji se od glumca oprostio na Instagramu.

- Izgubili smo ne samo zaista smešnog komičara i glumca... već i jednog od najsrdačnijih ljudskih bića koje sam ikada poznavao - napisao je 74-godišnji režiser.

Obožavaoci su pisali komentare ispod njegove objave i podelili svoja omiljena sećanja na Vitnija i njegovu glumu.

- Doneo je mnogo "Džejsonu" svojom komedijom, panikom, naivnošću, nedostatkom pejntbol veština. Ali cela generacija zasnovana na samo nekoliko minuta emitovanja seća se ovog momka kada ide na pejntbol. Zaista tužan gubita - napisao je jedan.

https://www.instagram.com/p/C9ic6HMya_9/?utm_source=ig_web_copy_link

- O, čoveče, to su veoma tužne vesti. Bio je sjajan, a "Jason Lives" je veoma nezaboravan i zabavan - napisao je drugi, a neki su pisali i o tome kako je Ridbek "toliko uradio sa tako ograničenom ulogom u filmu "Petak 13. Deo VI: Džejson živi" i kako će mu "nedostajati".

Drugi su pokojnu zvezdu nazivali "zauvek legendom" i "kradljivcem kadra".

Tokom svog života, Ridbek je imao mala, ali značajna pojavljivanja u serijama kao što su The Brady Bunch, M*A*S*H, Big John i Switch.

U filmu "Petak, 13. deo VI: Džejson živi", glumac, koji je tumačio lik po imenu Roj, pucao je u Džejsona Vurhiza, pre nego što ga je ubio negativac poznat po nošenju hokejaške maske.

Njegove druge uloge uključuju 1941, Roki II, "Oliver and Company" i film Vudija Alena, "Sleeper", u kojem je tumačio tihog robota.

Autor: Snežana Milovanov