AKTUELNO

Princeza Ana vratila se danas kraljevskim dužnostima, samo nekoliko nedelja nakon što je u užasnom incidentu sa konjem provela pet noći u bolnici sa potresom mozga.

Kraljevska princeza je počela da se postepeno vraća na posao, danas popodne, kada je posetila nacionalno prvenstvo Udruženja za jahanje za osobe sa invaliditetom (RDA) na Univerzitetu Hartpuri i koledžu Hartpuri u Glosteru. RRA ove godine slavi 55. godišnjicu i princeza Ana je pokrovitelj organizacije, od novembra 1971. godine, a postala je predsednica u martu 1986. godine.


Tokom današnje posete, princeza Ana se pridružila pristalicama organizacije u areni, a kasnije će uručiti trofeje i upoznati se sa dobitnicima nagrada. Po dolasku, starijeg člana kraljevske porodice dočekali su predsednica udruženja, Helena Vega Lozano i izvršni direktor, Majkl Bišop.

„Čast nam je da poželimo dobrodošlicu princezi Ani na našem glavnom događaju, nacionalnom prvenstvu RRA, na kojem proslavljamo našu 55. godišnjicu i oduševljeni smo što je odlučila da nam se pridruži dok se vraća kraljevskim dužnostima. Kao naša predsednica, princeza zauzima posebno mesto u srcima cele zajednice RRA i pomogla nam je da proslavimo mnoge značajne prekretnice i pružila nam je neprocenjivu podršku više od pet decenija," rekao je gospodin Bišop, prenosi "Mirror".


Podsetimo, princeza Ana hospitalizovana je istog dana nakon što je zadobila potres mozga i lakše povrede glave tokom incidenta u vezi sa konjem na njenom imanju u Getkomb parku u Glosterširu.

Zbog jačine udarca koji je zadobila u glavu nije mogla da se seti šta se tačno dogodilo, piše Dejli Mejl.

Hitna je bila pozvana odmah i ukazana joj je pomoć na licu mesta pre nego što je drumom odvezena u bolnicu. Njen suprug ser Tim Lorens ju je pratio. Takođe se pretpostavlja da je zbog manjih rana na glavi bila zadržana na posmatranju nekoliko dana. Svi njeni angažmani su bili otkazani, zajedno sa radnom posetom Kanadi u četvrtak.

Autor: Dubravka Bošković