AKTUELNO

Izvori bliski kraljevskoj porodici tvrde da se povratak Kejt Midlton u javnosti odgađa "zbog izbegavanja stresa" koji mogu uticati na njeno narušeno zdravlje.

"Brojni saradnici trebaju da znaju tačan raspored događanja nekoliko meseci unapred. Kalendar Kejt Midlton, rekli su mi, prazan je sve do kraja godine. Ništa nije isplanirano. Kako stvari stoje, ne treba očekivati da će se ona pojaviti u javnosti do kraja ove godine" izjavio je insajder iz Kensingtonske palate za portal Daily Beast.

Princeza od Velsa nije viđena još od Božića prošle godine. U februaru je službeno objavljeno da je bila na hirurškom zahvatu, kao i da bi njen povratak dužnostima mogao da se očekuje do početka maja. Ipak, 22. marta princeza se obratila javnosti u vrlo emotivnoj izjavi rekla da boluje od raka i da prolazi preventivne tretmane hemoterapije. Bila je to šokantna vest za mnoge.

Foto: Instagram.com/princeandprincessofwales

Britanci vape za bilo kakvim informacijama o zdravlju i lečenju najomiljenije članice kraljevske porodice ali njih nema, a kada se nešto i pojavi u medijima, baš kao ova iz Daily Beasta, nisu preterano optimistične najave povratka kakve bi mnogi želeli da čuju.

Portal citira i navodnog "bliskog prijatelja" princa i princeze od Velsa, budućeg kralja i kraljice, koji tvrdi da je glavni razlog za tako dugo Kejtino odsustvo i prazan kalendar - "briga za njeno telesno i mentalno zdravlje".

- Za Kejt je sada ključno izbegavanje svih oblika stresa i zamaranja. Ono što mora da radi je da brine za sebe, i da radi sve da bi joj što pre bilo bolje - rekao je taj prijatelj.

Dodao je kako će uskoro, čim se završi školska godina, cela porodica preseliti u Sandringham u Norfolku. Ogromno imanje osiguraće Kejt, princu Vilijamu i njihovoj deci veću privatnost i mir.

Trenutno, se čini da Kejt uopšte ne izlazi iz svog doma, a izvori bliski kraljevskoj porodici tvrde da su netačne glasine da ona povremeno vozi decu u školu koja je od Vindsora udaljena 15-ak kilometara.

Autor: