AKTUELNO

Princ Vilijam pojavio se prošlog petka na proslavi Dana Svetog Dejvida u Velsu.

Dok je ulazio u stadion The Racecourse Ground, pitali su ga o zdravstvenom stanju njegove supruge Kejt Midlton. Usledila je njegova reakcija koja će pokrenuti brojne komentare.

Princeza od Velsa je skoro mesec dana vodeća tema svetske javnosti, kako zbog misteriozne operacije abdomena koju je imala 16. januara u Londonu, tako i zbog oporavka koji se odvija u velikoj meri pod velom tajne što intrigira ljude iako je princeza od Velsa tražila da podaci o njenom zdravlju ostanu privatni.

Foto: Tanjug/Alastair Grant

Dok je princ Vilijam prilazio stadionu, navijač ga je pitao: "Mogu li da dobijem selfi, molim vas?". Odgovorio je: "Mogu li da pozdravim ekipu? Vratiću se".

Na to pitanje je odgovorio,a onda je usledilo još jedno: "Vilijame, kako je Ketrin?". Odgovora nije bilo. Princ od Velsa je sagnuo glavu i nastavio dalje. Čak se može steći utisak da je želeo da izgleda kao da ne čuje pitanje.

Možda je smatrao da nije ni mesto ni vreme da o tome priča. Ipak, tokom ranijih angažmana u javnosti, govorio je o supruzi Kejt Midlton kao nedavno u sinagogi u Londonu, iako se tada radilo o direktnijim susretima.

Ostaje na snazi u najvećoj meri da Kensingtonska palata daje informacije o princezi kao što je i saopšteno ubrzo nakon operacije. Nedavno su se predstavnici Kejt oglasili za Page six ističući da nema opravdanja za razne teorije zavere kao i da je princeza, koja se oporavlaj u Vindzoru, dobro.

Foto: Tanjug AP/Aaron Chown

Kejt je trenutno pod nadzorom kraljevskih lekara i koristi naknadnu negu londonske klinike, sa posvećenim fizioterapeutima koji su joj pri ruci sa personalizovanim planom i video pregledom od kuće, sa medicinskom sestrom kao podrškom.

Očekuje se da će se dužnostima vratiiti nakon Uskrsa što će zavisiti od saveta lekara.

Autor: N. Ž.