AKTUELNO

Suđenje glumcu Aleku Boldvinu za ubistvo iz nehata zakazano je za 10. jul, a odluka je doneta u ponedeljak od strane sudije iz Nju Meksika. Boldvin će se suočiti sa optužbama za smrtonosno pucanje u snimateljku Halinu Hačins tokom snimanja vesterna "Rust" 2021. godine. Ovo suđenje je privuklo veliku pažnju javnosti, posebno zbog neobičnih okolnosti koje su okruživale tragediju.

Optužbe protiv Aleka Boldvina već su jednom odbačene, ali sada će se ponovo naći pred sudom. Hačins je preminula kada je iz replike revolvera Colt .45, kojim je Boldvin vežbao u crkvi izvan Santa Fea, ispaljen pravi metak koji je takođe ranio i redatelja Hoela Souzu. Ovo uznemirujuće događanje je izazvalo mnogo polemike o odgovornosti i bezbednosti na filmskim setovima.

Foto: Tanjug AP/Seth Wenig, File

Rekviziterki filma "Rust" Hani Gutijerez sudi se zbog navodnog donošenja pravog metka za Colt .45 na snimanje, te zbog "aljkavog i neprofesionalnog" rada. Gutijerez se takođe suočava sa optužbom za nenamerno ubistvo, dok njeni advokati tvrde da je ona žrtveno jagnje za glumčevo nepoštovanje bezbednosnih pravila o vatrenom oružju i haotičnu, niskobudžetnu produkciju.

Foto: Tanjug AP/John Minchillo

Član snimateljske ekipe filma "Rust" Ros Adijego svedočio je o nedostatku bezbednosnih provera vatrenog oružja. On je istakao da Gutijerez i prvi pomoćnik reditelja Dejv Hols nisu obavili bezbednosne provere vatrenog oružja, što je dodatno naglasilo haotičnu atmosferu na setu.

Autor: pink.rs